Hopp til innhold

Eldre kvinne overfalt i Oslo

En 77 år gammel kvinne er alvorlig skadet og ligger i respirator på sykehus etter at hun ble overfalt på Korsvoll i Oslo mandag kveld.

Korsvoll

Den 77 år gamle kvinnen ble funnet i området ved Korsvoll sent mandag kveld.

Foto: Mats Sparby / NRK

Sent tirsdag kveld opplyser politiet til NRK.no at tilstanden til 77-åringen er stabil.

– Hun er fremdeles i respirator, men tilstanden er stabil.

– Oslo-politiet har tatt kontakt med Kripos, og vil se om det er likhetstrekk med lignende saker. Vi håper å få snakke med offeret i morgen, opplyser Hanne Kristin Rohde ved Oslo-politiet.

Etterlyser vitner

Oslo-politiet etterlyser vitner etter at den 77 år gamle kvinnen ble overfalt og ranet på Korsvoll mandag kveld. Politiet mistenker også at kvinnen er utsatt for et seksuelt overgrep.

– Vi fikk mandag kveld beskjed om at en kvinne var funnet sterkt forslått og i alle fall ranet ved i nærheten av Langmyrgrenda barnehage på Korsvoll i Oslo. Vi utelukker heller ikke at hun kan være utsatt for seksuelt overgrep, sier Hanne Kristin Rohde leder ved vold- og sedelighetsseksjonen i Oslo politidistrikt.

Kvinnen er hardt, men ikke livstruende skadet og ligger i respirator på sykehuset.

Mistenker seksuelt overgrep

Vesken med kvinnens verdisaker er borte og et smykke hun hadde rundt halsen ble revet av. Smykket ble riktignok funnet et stykke unna kvinnen så det har raneren eller ranerne mistet.

Politiet beskriver overfallet som ran og mulig overfall.

– Vi er ikke sikre, men det er funn på kvinnen og på stedet som tilsier at vi ikke kan utelukke at det har skjedd et seksuelt overgrep, sier Rohde.

Hanne Kristin Rohde

Politiet ber om tips etter at en 77 år gammel kvinne ble ranet og kanskje også utsatt for et seksuelt overgrep i Oslo mandag kveld, sier Hanne Kristin Rohde leder ved vold- og sedelighetsseksjonen i Oslo politidistrikt.

Foto: Haram, Ola / Scanpix

Funnet av skiløper

Den eldre kvinnen gikk fra et privat lag i Langåsveien klokka 21. Hun kan ha ligget forslått i snøen fra klokka 21.15 til 22-22.30-tiden.

Det går en skiløype like i nærheten av der kvinnen gikk hjemover og det var en skiløper som fant henne.

– Vi ønsker publikums hjelp om eventuelle observasjoner som er gjort i tidsrommet fra klokken 21 til 22.45 mandag. Vi er interessert i tips fra de som kan ha sett noe i området Langmyrveien - Peder Ankers vei - Grinda, på Korsvoll i Oslo, avslutter Rohde.

Politiet kan tipses på telefon 22669966