Elbil i kollektivfelt

 • Køen vestfra flyttet seg

  Køen på E18 startet lenger ut enn den pleier i dag. Politiet tror det kan skyldes nye elbilregler, skriver Budstikka. Fra 5.4. må elbiler ha minst én passasjer for å kjøre i kollektivfeltet mellom Holmen og Oslo mellom kl. 7 og 9. (Illustrasjonsfoto)

  Kø på E18
  Foto: Jan Kenneth Bråten
 • Åpner flere kollektivfelt for elbil

  Nå kan elbiler og taxi kjøre i de midlertidige kollektivfeltene på E6-strekningene Nøstvedttunnelen-Klemetsrud og Karihaugen-Hvam. Feltene er laget mens tunneler i Oslo rehabiliteres. I rushtiden må elbilene ha med passasjer. Les mer her.

  Elbil
  Foto: Trine Bråthen / NRK
 • Kan lage begrensninger for elbil

  Byrådet i Oslo utelukker ikke å stenge kollektivfeltet for elbiler på enkelte veistrekninger til enkelte tider. Det sier byrådsleder Stian Berger Røsland til NRK.

 • Elbiler forblir i kollektivfelt

  Elbilene vil ikke bli kasta ut av kollektivfeltene i Akershus med det første. Det sier Fylkesordfører i Akershus, Anette Solli. Enkelte steder er det nå så mange elbiler at de forsinker bussene.

 • Elbiler kan bli kastet ut

  Elbiler kan bli kastet ut fra kollektivfeltet på Drammensveien og Mosseveien i Oslo. Når lokale myndigheter får bestemme, vil byrådet vurdere om elbiler skal utestenges fra kollektivfelt der det kommer i konflikt med kollektivtrafikken.