Hopp til innhold

Ektemannen vil snakke

Ektemannen til den savnede Belur Sardar må svare for nye bevis.

Belur Sardar
Foto: Politiet

Etter å ha sittet taus på cellen  i over fire måneder, vil den drapssiktede ektemannen nå villig til å gå i nye avhør, skriver VG.

LES: - Hun forsvant tidligere

Trolig vil politiet i løpet av kort tid konfrontere ektemannen med det de mener er nye bevis i saken.

Boligen i Mjøndalen

Fra denne boligen i Mjøndalen forsvant Belur Sardar.

Foto: Mari Hvamb / NRK

Nye forklaringer

De nye bevisenen skal etter det VG erfarer være forklaringer fra personer med nær kjennskap til livet til familien. Ektemannen har tidligere forklart at kona forsvant fra deres hjem i Mjøndalen i slutten av april i fjor. Men i januar gikk politiet ut og mente at Belur Sardar forsvant mye tidligere enn det ektemannen forklarte.

- Vi mener Belur Sardar fra Mjøndalen forsvant natt til 6. februar 2007. Det sa lensmann i Nedre Eiker, Øyvind Aas til NRK i januar i år.

- Min klient har sagt seg villig til å forklare seg om nye opplysninger i saken. Hva dette er ønsker jeg ikke å kommentere. Jeg vil heller ikke gå inn på hvorfor ektemannen nå velger å forklare seg, sier hans forsvarer Heidi Birkeland til VG.

Ingen funn av lik

Lensmann i Nedre Eiker har tidligere sagt til NRK at denne saken er spesielt vanskelig fordi det ikke er funnet noe lik i saken. Likevel understreker han nå at politiet ikke er avhengige av det.

- Vi håper og tror at vi finner Belur Sardar, men jobber også med å samle inn annen informasjon i saken. Det er ingen automatikk i at man slipper unna et drap bare fordi liket ikke dukker opp, sier Aas.