Ekstremt glatte veier: – Vi har hatt over 40 oppdrag

Den siste timen har det vært flere trafikkuhell enn normalt, ifølge Øst politidistrikt. Bilbergingsselskapene merker også at det er mye å gjøre.

Glatte veier på Østlandet

GLATT: Mange biler har kjørt av veien på grunn av det glatte føre.

Foto: Freddie Larsen

– Vi har hatt en del å gjøre den siste timen. Helt fra området ved Skedsmovollen, og nordover mot Gjerdrum, og på Kløfta, sier Erik Loe, operasjonsleder i Øst-politi.

Etter flere ulykker på fylkesvei 120, besluttet politiet å stenge veien mellom Ask og Åsenhagen i påvente av berging og salting. Veien er nå åpen.

Laster Twitter-innhold

Meteorologisk institutt har torsdag sendt ut farevarsel på grunn av regn som er ventet å fryse på bakken flere steder i landet.

– Det er mange steder hvor det er glatt. Nå har hovedveiene i Oslo-området blitt saltet, sier Tommy Utakleiv, nettverksdirektør i Falck.

Selv med salting av veier ber han folk om å være forsiktige i trafikken i dag.

– Må du ikke ut, så la bilen stå, fordi det er ikke slik at alle veiene er helt perfekte i dag. Mitt beste råd er, trenger du å kjøre i dag og hvis du absolutt må ut, vær veldig forsiktig, fordi det er glatt, sier Utakleiv.

Flere steder i landet

Meteorologisk institutt har også sendt ut farevarsel for Buskerud, Oppland og Hedmark. Folk NTB har snakket med på vei til jobben kunne bekrefte at det er glatt å bevege seg ute i Oslo-området.

På E18 ved Slitu i Østfold måtte to personer sendes til legevakta for sjekk etter at to biler skled av veien.

– Det har vært veldig mye å gjøre. Det er spesielt Oslo, Akershus og innover i innlandet, Hedmark-området, sier Utakleiv, til NRK. Han forteller at de også har bistått med å starte biler, som har stått noen dager.

Innlandet politidistrikt melder på sin side om tre personer som måtte fraktes til sykehus for sjekk etter at bilen deres havnet utfor veien torsdag morgen.

Mange oppdrag

For NAF har dagen hektisk og de opplyser at det er glatt på mange veier.

– Morgentimene har det vært lite grann hektisk, det har vært glatt på sideveier. Vi har hatt mellom 40 – 50 oppdrag siden klokken 0800, sier Petter Skøyen, driftsleder for NAF i Oslo Akershus.

Det er hovedsakelig sideveiene som er glatte, og hittil i dag har tre søppelbiler sklidd av veien, opplyser driftslederen.