Eksamen annullert for 90 elever

Eksamen i idrettsfag annulleres ved flere videregående skoler i Østfold fordi eksamensoppgaven ble lagt ut på Facebook før eksamensdagen. Elever fra hele fylket er rammet.

St. Olav videregående

Totalt 90 elever ved de videregående skolene i Østfold får eksamen annullert. Elever ved idrettslinja på St. Olav videregående skole i Sarpsborg er rammet.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

– Det som har skjedd er at vi har fått beskjed om at innholdet i eksamensoppgaven var kjent. Det ble lagt ut i en lukket gruppe på Facebook, forteller fylkesdirektør opplæring i Østfold, Solveig Olsen Fjærvik, til NRK.

Det er eksamen i Treningslære 1 som annulleres for 90 Vg2-elever. Ny eksamensdato er satt til 7. juni 2016.

Kvelden før eksamen skulle gjennomføres ble det kjent at eksamensoppgaven lå tilgjengelig på Facebook.

– Det er ikke kjent hvor lenge eksamensoppgaven lå ute før det, sier Fjærvik.

Vet ikke hvordan oppgaven ble lekket

– Vi jobber på spreng for å finne ut hvordan oppgaven ble lagt ut på nettet.

Eksamensoppgaven er utarbeidet lokalt. Fylkeskommunen har valgt å annullere samtlige 90 elevers eksamener på bakgrunn av at alle skal ha likt utgangspunkt.

Elevene som får eksamen annullert, går på Askim, Frederik II, Kirkeparken, Halden og St. Olav videregående skoler. De berørte elevene er varslet.

– Det er svært beklagelig for disse ungdommene at eksamen nå annulleres. Vi jobber nå med rutinene våre for å sikre at dette ikke skjer igjen, avslutter Fjærvik.