EIDSVOLL: En mann omkom i trafikkulykke

En mann omkom i en trafikkulykke på E6 ved 7-tiden mandag morgen.

Laster kart, vennligst vent...

Ulykken skjedde 500 meter nord for Morskogtunnelen utenfor Eidsvoll ved 07-tiden mandag morgen, da en personbil kjørte inn i en gravemaskin med henger.

De pårørerende er ikke ferdig varslet. Mannen var bosatt på Romerike, sier Espen Sandvold, fungerende lensmann i Eidsvoll og Hurdal lensmannskontor.

Siktet for uaktsom kjøring

Mannen som kjørte gravemaskinen er siktet for uaktsom kjøring.

– Han er siktet for uaktsom kjøring og vi har beslaglagt førerkortet hans, sier Espen Sandvold, fungerende lensmann i Eidsvoll og Hurdal lensmannskontor.

Politiet siktet sjåføren etter at han ble avhørt tidligere i dag, men de vil ikke si noe om hva han har forklart. Sjåføren har ikke samtykket til førerkortbeslaget og bedt om å få oppnevnt forsvarer.

Statens vegvesen undersøker gravemaskinen

Statens vegvesen undersøker alle dødsulykker og var på ulykkesstedet i morges. De undersøker også om gravemaskinen hadde lov til å kjøre på E6, ifølge politiet. Samtidig skal politiet avhøre flere vitner i saken.

– Hvorfor gravemaskinen var ute på E6 er et sentralt tema i etterforskingen, sier Espen Sandvold.

– De undersøker begge kjøretøy, bremsespor, hvor tørt det har vært, hvordan sola sto, mange ulike elementer, sier Terje Skaarud, operasjonsleder i Romerike politidistrikt.