Hopp til innhold

Munch-forsinkelser koster 10 millioner i måneden

Byggingen av det nye Munchmuseet i Oslo starter trolig opp først før sommeren, ikke i april slik byrådet håpet.

"Lambda"

Slik skal det nye Munch-museet se ut. En gangbru skal gå mellom museet og operaen.

For hver måned byggestarten utsettes, legges 10 millioner kroner til totalsummen, skriver Hallstein Bjercke, kulturbyråd i et notat til Oslo bystyres organer.

I byrådssaken om det nye Lambda-bygget i Bjørvika ble det antydet at byggestart vil være april 2015. Dette var imidlertid forutsatt at Oslo bystyre klarte å vedta reguleringssak og finansieringen innen midten av september.

Ifølge Dagsavisen blir byggestarten forsinket ettersom behandlingen av Munch-museets finansiering ikke ble hastebehandlet i september.

Byggestart før sommeren

Hallstein Bjercke byline

Hallstein Bjercke (V).

Saken blir tidligst behandlet på bystyremøtet 22. oktober.

– Vi kan regne med en forsinkelse på en måned eller to. Det vi sier nå, er at byggestart skal skje før sommeren 2015, sier Hallstein Bjercke.

Lambda skal stå klart i Bjørvika i Oslo i 2018 og åpne i 2019.

Den spanske arkitekten Juan Herreros og hans ansatte har tegnet det nye Munch-museet. Når det blir ferdig skal samlingen etter Edvard Munch, som består av 28.000 malerier, skisser, fotografier og skulpturer, inn i den nye bygningen i Bjørvika.

Bystyrerepresentant for Fremskrittspartiet, Jøran Kallmyr, har tidligere lovet at han skal spise underbuksene sine dersom kostnadsoverslaget for byggingen av museet overholdes.

Slik blir nye Lambda

Bli med opp til toppen av Munch-museet.