Dyr fyrverkerimoro

Om du ikke er oppmerksom på fyrverkerireglene kan nyttårsfeiringen bli en dyr affære. Bøter på oppimot 10 000 kroner kan forekomme.

Fyrverkeri

Det kan bli dyrt å ikke følge bestemmelsene om fyrverkeri.

Foto: MURAD SEZER / AP

Mang en husstand har investert i dyrt og fargerikt krutt frem mot nyttårsaften. Men skulle man være uforsiktig eller rett og slett uvitende om reglene kan det koste dyrt.

I Søndre og Nordre Buskerud politidistrikt strekker bøtene seg fra fem til ti tusen kroner, avhengig av hvor uforsiktig man er.

Det er kun lov å sende opp raketter mellom klokken seks nyttårsaften og klokken to på natten, første nyttårsdag. Utenom om disse tidene er man nødt til å søke om tillatelse.

I tillegg har man kun lov til å bruke batterier, altså jordfestede rakettsystemer. Ikke pinneraketter.

Fornøyd

Stabsjef Kjell Magne Tvenge i Nordre Buskerud politidistrikt

Kjell Magne Tvenge i Nordre Buskerud politidistrikt er glad for at folk respekterer reglementet.

– Politiet har også mulighet til å legge restriksjoner på offentlig sted i sitt eget politidistrikt.

Det forteller stasjonssjef ved Nordre Buskerud politidistrikt, Kjell Magne Tvenge. De har valgt å opprette en forbudssone i Hønefoss sentrum.

– Men bortsett fra det er det lov å fyre opp raketter, så lenge man er innenfor lovverket og man tar hensyn til omgivelsene.

Han forteller at de i politidistriktet er svært fornøyde med publikum. Sjelden har de utstedt bøter for denne typen lovbrudd og han opplever at publikum har respekt for bestemmelsene.

Restriksjoner i Drammen

Også i Søndre Buskerud politidistrikt kan det koste dyrt å bryte bestemmelsene. Politiadvokat Birgit Austad forteller om bøter på mellom syv og ti tusen.

– Vi har ikke noe konkret utarbeidet nivå, men vanlig ordensforstyrrelser ligger på seks tusen, mens for fyrverkeri vil det ligge på mellom syv og ti tusen.

I Drammen har politiet besluttet at det ikke vil være lov å skyte raketter på Bragernes torg.