Hopp til innhold

Dumper prisen på månedskort

Ruter lanserer kampanjetilbud på månedskort i én måned. Onsdag blir prisen for voksne senket fra 814 til 499 kroner for et månedskort. Studenter betaler 299 kroner, mens barn og pensjonister betaler 249 kroner. Tilbudet gjelder alle som kjøper nytt eller fornyer månedskortet i sone 1 fram til 16. desember.

– Vi lever i en tid hvor alt er dyrere. Samtidig vet vi at under pandemien satte flere seg i bilen, og andelen som reiser kollektivt er lavere enn før, sier miljø- og samferdselsbyråd Sirin Stav (MDG).

Antall reisende har jevnt og trutt nærmet seg gammelt nivå, men har i høst flatet ut på litt over 90 prosent av normalen.

– Det er et markedstiltak for å få folk til å reise kollektivt igjen. Så håper vi at de blir så fornøyd med tilbudet at de fortsetter å reise kollektivt. Det er bra både for å redusere køen, bedre luft og kutte utslippene, sier Stav.

Byrådet lovet også Oslo-folk inntil 40 prosent billigere enkeltbilletter på trikk, buss og bane fra nyttår – 20 prosent billigere i snitt. I tilleggsforslaget til neste års Oslo-budsjett er de nye fleksible billettene utsatt til over påske på grunn av pengemangel.

Månedskortkampanjen er det satt av penger til på årets budsjett gjennom en egen pott til attraktivitetstiltak for kollektivtrafikken.

Sirin Stav og trikk på Stortorget
Foto: Olav Juven / NRK