Duket for ekteskapelig duell i Mesternes Mester

Når Mesternes Mester starter sesong nummer seks i morgen er det med kjærlighet i lufta. For ekteparet og tidligere langrennsløpere Pål Gunnar og Marit Mikkelsplass har begge vært med å kjempe om tittelen.

Mikkelsplass

Lørdag starter sesong seks av Mesternes Mester på NRK1. Ekteparet Mikkelsplass fra Buskerud er med.

Foto: GUNNAR GRIMSTVEIT

– Det var nok en liten fordel å være et par. Vi kjente hverandre, kunne støtte hverandre. Så vi var heldige som fikk være med begge to!

Det forteller sølvvinneren på tremila fra Lillehammer-OL, Marit Mikkelsplass. Sammen med mannen Pål Gunnar dro hun i slutten av mai til Sicilia for å kjempe om tittelen som den beste av de beste: Mesternes Mester.

Disse er med i årets sesong:

Spennende

Begge to gleder seg veldig til sesongen starter på NRK i morgen, og ektemannen i forholdet har tro på at produsentene har kompetansen som skal til å mestre de mange timene med råstoff fra innspillingen.

– Det blir veldig spennende det her. Jeg tror det blir bra. De har vært flinke hele veien og det var en fantastisk reise rundt på den italienske øyen.

Som i alle realityserier er også det som skjer utenfor konkurransene viktig. De forteller begge om et svært godt miljø og om deltagere det var lett å bli kjent med.

– Man blir selvfølgelig veldig godt kjent med den man bor på rom med. I tillegg kjente vi flere der fra før, som for eksempel Frode Andresen. Men også ukjente.

Men i en sånn setting, legger han til, er det umulig å ikke bli godt kjent med hverandre.

Fikk tatt ut alt

Allikevel er konkurransen er svært viktig del av opplegget.

– Jeg følte jeg fikk tatt ut det jeg kunne. Og det var deilig. Å kjenne på smerteterskelen. Kjenne på konkurransen igjen, forteller Marit Mikkelsplass.

Bromma-ekspressen Pål Gunnar Mikkelsplass forteller at han var den eldste under konkurransen. Men at det ikke stoppet ham nevneverdig.

– Jeg føler meg ikke så veldig gammel. Men med alder kommer erfaring og gjennom årene har jeg jo vært borti mye rart. Men her var det mange øvelser jeg aldri hadde sett før. Det ble på en måte som et program der voksne leker.

På spørsmål om hvem som imponerte ham mest er han rask med å svare kona, for å sikre husfreden. Men han forteller også at det var veldig mange som holdt høy kvalitet.

Premieren på sesong seks går på NRK 1 lørdag 3. januar klokken 19:40.