DT angrer Borgan-bilde

Drammens Tidende tar sin del av skylda dersom Ole Herman Borgan mister dommeroppdraget i kampen mellom Barcelona og Arsenal.

Ole Herman Borgan i Barcelona-drakt
Foto: faksimile av Drammens Tidende

- Ja, vi kan vel ta på oss en del av skylda. Men Borgan har veldig stort ansvar selv, siden han tok på seg drakta.

Det sier sportssjef Per Jan Brekke i Drammens Tidende.

Faksimile av Drammens Tidende 16. mai 2006
Foto: faksimile av Drammens Tidende

Ole Herman Borgan skulle møte DTs fotograf for å ta bilder til saken om linjedommer-jobben i kampen mellom Barcelona og Arsenal. I forkant ba fotografen Borgan ta med seg både en Barcelona-drakt og en Arsenal-drakt, slik at dommerne kunne fotograferes med begge draktene.

Da de to møttes hadde ikke Borgan funnet Arsenal-drakta. Dermed tok han, på fotografens anmodning, istedet på seg Barcelona-trøya. Det forklarte sportssjefen til NRK, tirsdag ettermiddag.

Europa er rystet

Flere utenlandske medier har kastet seg over saken og redaktøren ser at avisen kan ha vært med på å skape en nyhet. Tirsdag ettermiddag skriver avisen i sin nettutgave om skandalebildene som ryster Europa.

- Det blir jo vurdert som skandalebilder der ute, vi ser det som et bilde vår fotograf har tatt som er et greit bilde, som har fått store konsekvenser.

Redaktøren regner med at Borgan blir lei seg dersom han mister dommeroppdraget på grunn av bildet.

- Vi ville jo også syns det var leit dersom han mister dommeroppdraget. Men det var ikke gjennomtenkt. Det var ingen plan om at vi dagen etter skulle ta Borgan for at han gjorde dette, sier sportssjefen.

Selger ikke bildene

Flere internasjonale medier har kontaktet avisen og fotografen tirsdag, for å kjøpe bildet av Borgan i Barcelona-drakt. Men avisen har bestemt seg for å ikke selge bildet.

- Vi vil ikke være med på å ødelegge mer for Borgan enn det eventuelt denne saken har gjort allerede. Så vår fotograf har sagt nei til ganske store summer for å beholde den prinsippielle holdningen om at vi ikke vil bidra til å skape vanskeligheter for Borgan.

I ettertid innrømmer Brekke at fotografen kanskje burde gjort mer for å få fatt i en Arsenal-drakt, slik at den opprinnelige idéen fotografen hadde om bildet kunne vært gjennomført. Men han vil ikke umiddelbart si at han angrer.

Hvis det ikke fører til annet enn at Borgan og kampen får mye blest, så angrer vi ikke. Men hvis det fører til at Borgan mister oppdraget, så er det leit, sier sportssjefen.

Drammens Tidende ønsker å presisere

Sportssjef i Drammens Tidende, Per-Jan Brekke, ønsker å presisere at det ikke var fotografen i avisa som ba Borgan om å ta med seg både en Barcelonadrakt og en Arsenaldrakt. Brekke sier at det var den ansvarlige på sporten i Drammens Tidende som ba om det, og at det blir feil å tillegge dette som fotografens ide'. Han har aldri sagt at det kun var fotograf til stede under saken. Der var også Drammens Tidendes journalist.

- Det var altså sportsredaktørens ide' at vi skulle ta et bilde med de to draktene, og ikke fotografens ide'. Og det var en av våre sportsjournalister som ringte opp for å gjøre avtalen, sier Per-Jan Brekke.