Hopp til innhold

Dropper skoleplaner på Øberg

Vanskelig økonomi tvinger Halden kommune til å legge vekk planer om ny skole på Øberg.

Øberg, skole Halden

STOPPES PÅ GRUNN AV DÅRLIG ØKONOMI. Øberg skole er en barneskole med elever fra 1. til og med 6. trinn. Skolen har skolefritidsordning, og er en forsterket skole, med avdeling for multifunksjonshemmede elever. Skolen har rundt 350 elever og ca 60 ansatte.

Foto: Rainer Prang / NRK

Halden kommune dropper utbygging av Øberg skole på grunn av dårlig økonomi.

Kommunen har en gjeld på rundt to milliarder kroner, og går mot et underskudd i år på 100 millioner.

- Skolebygging på Øberg er et av de større investeringsprosjektene, som må legges på is inntil videre, sier Halden-ordfører Thor Edquist til nrk.no.

I morgen legger han fram budsjettet for 2012, og der vil dette med å droppe bygging på Øberg være et forslag.

Tidligere i høst la rådmannen i Halden fram et 2012-budsjett, som la opp til store kutt i tjenestetilbudet for haldenserne.

Les også:

Øberg, skole Halden

LITEN OG GAMMEL. Øberg skole er bygget i 1935, og er blitt for liten for sitt nedslagsfelt. For tiden er elevene flyttet ut av skolen, mens oppussingsarbeider pågår.

Foto: Rainer Prang / NRK

Langvarig prosess

Det har vært jobbet i flere år med å finne alternative plasseringer for Øberg skole, som har blitt for liten for sitt nedslagsområde.

Diskusjonene har gått på om skolen skal bygges ut på sin nåværende plass, eller om den fysisk skal flyttes.

Motstanderne av å bygge skolen ut der den nå ligger, har ment at det ville være feil å ta av dyrket mark inntil skolen.

- Vi har ikke penger til å bygge denne skolen nå, og vi ønsker ikke å belaste kommunen med ytterligere gjeld. Derfor kommer dette som et forslag i vårt 2012-budsjett, sier Edquist.

Les også:

Halden videregående skole, Porsnes

SAMLES PÅ PORSNES? Dersom Østfold fylkeskommune samler aktiviteten for Porsnes (bildet) og Risum i sentrum av Halden, må Porsnes bygges ut.

Foto: Rainer Prang / NRK

Vil avvente fylkeskommunens planer

Halden-ordføreren forteller at kommunen nå avventer nå hva Østfold fylkeskommune vil foreta seg med eventuelt å samle Pornes videregående skole og Risum videregående skole på Porsnes sine områder i sentrum av Halden.

- Hvis fylkeskommunen lander på en slik løsning, vil det åpne for at Halden kommune kan melde seg på som interessent i forbindelse med hva bygningene på Risum videregående skole skal brukes til.

Dette åpner for å kunne se muligheter til å utnytte de kommunale skolene Folkvang, Øberg og Risum i sammenheng med bygningene Østfold fylkeskommune eventuelt etterlater seg, hvis Risum blir fraflyttet, sier Edquist.

Han mener en slik løsning åpner helt utrolig flotte skolemuligheter for Halden.

- Dette kan bli Haldens største skolesenter, dersom det blir en realitet, sier Halden-ordføreren.

Rådmannens budsjettforslag for 2012