Drømmen om X-Games oppfylt

19 år gamle Øystein Bråten fra Torpo i Hallingdal fikk endelig julegaven han har drømt om i mange år.

Øystein Bråten

19 år gamle Øystein Bråten fra Torpo skal til X-games 19. januar.

Foto: Privat

I en pakke sammen med amerikanske frimerker lå det en invitasjon til den prestisjefylte X-games-turneringe i slutten av januar.
Bråten skal sammen med 15 andre delta i slopestyle, idrettsgreina der han ble nummer ti i OL i Sotsji.
– Det var drømmejulegaven, sier den unge hallingen til NRK.

Deltok i Sotsji

19 år gamle Øystein Bråten fra Torpo kjører slopestyle sammen med 15 konkurrenter fra hele verden i X-games 19. januar. Bråten er, trass sin unge alder, ingen nybegynner i sin idrettsgren. Sist vinter representerte han blant annet Norge under vinter-OL i Sotsji, der han ble nummer ti. Bråten er også en av få nordmenn som mestrer trikset Triple Cork. Men nå skal den unge hallingen trene på hjemmebane, fram til han drar til USA i midten av januar.

Størst av alt

– Jeg skal prøve å spisse formen så godt jeg kan etter at jeg har kommet til USA, uten å skade meg, da. Fra Norge er det jeg og PK Hunder som drar, han er med i Big Air, sier Øystein Bråten.

For Øystein er X-Games det største han kan være med på.

– For å komme med, må du ha den invitasjonen som ingen veit helt hvordan du skal få. Den kommer bare når du har gjort så mange ting som er bra nok, at komiteen mener du fortjener en plass. Jeg er veldig stolt av å ha blitt invitert, sier han.

Kan gå til topps

Øystein Bråten tror han har gode sjanser til å nå helt til topps i den prestisjefylte slopestyle-konkurransen i USA i januar.

– Jeg tror jeg har gode sjanser, som alle de andre som er med. Jeg føler at jeg kjører bra på ski om dagen, så hvis jeg gjør mitt beste så kanskje.

– Hvordan skal du trene framover?

– Det handler om å dra i bakken og kjøre best mulig. Og så har jeg et par nye triks som jeg trener på før X-Games. Det er veldig viktig. Dommerne legger vekt på fornyelse og utvikling, sier Øystein Bråten.