Drillo holder med Østsiden

Egil «Drillo» Olsen har et helt spesielt forhold til Østsiden som i dag skal spille cup-kamp mot Fredrikstad Fotballklubb.

Egil "Drillo" Olsen

Her er Egil «Drillo» Olsen som fotballtrener for Fredrikstad i 2005. Bildet er tatt rett før kampen mellom Start - Fredrikstad, en kamp som endte 1-3.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

– Jeg startet vel der som småguttespiller som 13-åring eller noe slikt. Der var jeg til jeg var 23-24 år før jeg gikk til Vålerenga, sier han.

Drillo tror også han har vært med å slå Fredrikstad.

– Jeg mener jeg har vært med å slått dem i en treningskamp, men vi var aldri i samme divisjon da jeg spilte på Østsiden. Fredrikstad var de store den gangen, de var veldig gode. Vi var bare lilleputt i forhold til Fredrikstad på den tida, sier han.

Rivalisering

Drillo minnes at det var mye rivalisering mellom de to lagene.

– Da jeg var ung, var det å gå over til Fredrikstad, ikke populært. Det var nesten en dødssynd. Begge to klubbene hadde to veldig gode juniorlag i sin tid, og rivaliseringen var veldig sterk. Men det tror jeg ikke er så tydelig nå lenger, sier han.

Drillo følger nøye med på hvordan det går med Østsiden.

– Jeg følger nøye med på resultatene til Østsiden hver uke, så jeg ser hvordan det går. Men det er lenge siden jeg har sett dem, sier han.

Så du har fortsatt hjerte for klubben?

– Det er en sang som sier at «du kan nok få meg ut av Østsiden, men du får ikke Østsiden ut av meg». Og litt sånn er det vel med meg også. Jeg følger godt med, sier han.

Trente Fredrikstad

Drillo innrømmer at han følger generelt med på Østfold-fotballen.

– Ja, jeg har jo trent Fredrikstad og har spilt for Sarp i fire år. Det er klart jeg følger godt meg, jeg er jo østfolding, sier han bestemt.

Drillo trente Fredrikstad Fotballklubb i sesongen 2004-2005. Han er litt skuffet over årets sesong så langt.

– Jeg er litt skuffet over at de bare har tatt ett poeng i de to første kampene i år. Men jeg håper det snur seg, jeg håper jo at det går bra for Fredrikstad, for all del, sier han.

Vil ikke spå resultatet

Drillo håper likevel at smågutte-laget hans får seier.

– Jeg må vel innrømme at jeg håper at Østsiden vinner, men jeg tror det ikke, sier han og ler hjertelig.

– Hva tipper du stillingen blir?

– Da sier jeg som Benny Lennartsson sier, at jeg er fotballtrener og ingen spåmann, sier han og humrer.