Drapssiktet er varetektsfengslet

28-åringen som er siktet for forsettlig drap på sin kone på Kongsberg, blir varetektsfengslet i fire uker. Det har Kongsberg tingrett bestemt lørdag.

Politiundersøkelser Kongsberg

Kriminalteknikere undersøker parets bolig på Kongsberg natt til torsdag.

Foto: Karlsen, Anette / NTB scanpix

Mannen skal varetektsfengsles i fire uker med brev- og besøksforbud. De to første ukene av fengslingen blir under isolasjon. Bakgrunnen for fengslingen er faren for bevisforspillelse og at mannen, som er spansk statsborger, rømmer landet.

– Min klients helsetilstand er så dårlig at jeg ikke har hatt
mulighet til å kommunisere med ham, sier mannens forsvarer
Fredrik Neumann til NTB.

Våknet fra koma

28-åringen har våknet fra koma, skriver Laagendalsposten. Det er krimsjef Morten Ole Pedersen som sier til Laagendalsposten at mannen er våken lørdag formiddag.

Siktede har blitt behandlet for kullosforgiftning, og har til nå vært i koma. Etter planen skulle fengslingsmøtet foregå på sykehuset, men på grunn av mannens helsetilstand foregikk fengslingen i Kongsberg tingrett uten at mannen var til stede.

Politiadvokat Anne Lisbeth Hjelle i Søndre Buskerud politidistrikt sier til NRK at hun ba tingretten om at mannen fengsles i fire uker for å unngå bevisforspillelse og at han skal rømme landet.

Det var onsdag kveld at 28-åringens kone ble funnet død i et hus på Kongsberg. Ektemannen ble funnet kritisk skadd på stedet. Mannen er siktet for forsettlig drap på kvinnen han hadde vært gift med i litt over et år.