Hopp til innhold

Drapssiktet 15-åring var ikke psykotisk

15-åringen som er siktet for Vollen-drapet er tilregnelig. Det slår tre sakkyndige fast.

Politisperring utenfor institusjonen i Vollen i Asker

Natt til 28.oktober ble en ansatt på Små enheter i Vollen i Asker drept av en 15-år gammel jente. En rettspsykiatrisk erklæring konkluderer med at 15-åringen var tilregnelig.

Foto: Bøe, Torstein / NTB scanpix

– Det betyr at hun kan idømmes fengselsstraff og ikke tvungent psykisk helsevern, sier politiadvokat i Asker og Bærum politidistrikt, Iselinn Håvarstein.

Iselin Håvarstein

Politiadvokat Iselinn Håvarstein sier konklusjonen var enstemmig.

Foto: Sissel Kvalvik / NRK

Sosionomen Anna Kristin Gillebo Backlund ble drept av en 15 år gammel pasient mens hun jobbet nattevakt ved institusjonen Små Enheter i Vollen i Asker tirsdag 28. oktober i 2014.

Nå har politiet har mottatt rettspsykiatrisk erklæring som er avgitt av de tre rettsoppnevnte sakkyndige. De sakkyndige har enstemmig konkludert med at de antar at siktede ikke var psykotisk eller bevisstløs på gjerningstidspunktet.

– Jeg noterer meg at de tre sakkyndige er enige i konklusjonen. For rettssaken vil det trolig bety at ikke tilregneligheten hennes blir et stort spørsmål, sier Håvarstein.

Saken skal behandles i Asker og Bærum tingrett i uke 24 og 25.

Cecilie Nakstad

Forsvarer Cecilie Nakstad sier at 15-åringen er på en ungdomsenhet i Bergen, men skal tilbake til Østlandet i anledning rettssaken.

Foto: NRK

– Jeg vil ikke kommentere hvordan hun reagerer på rapporten. Men hun er klar over den og har blitt informert av meg i dag, sier jentas forsvarer Cecilie Nakstad.

– Rapporten kan få betydning på flere elementer i rettssaken, uten at jeg ønsker å gå i dybden på det.