Trøsken-drapet for lagmannsretten på onsdag

Det såkalte Trøsken-drapet kommer opp for lagmannsretten onsdag. En 26 år gammel mann ble dømt til fengsel i 15 år, men hevder han selv ble angrepet av drapsofferet.

Person funnet i Glomma

Arshad Tofiq Mohammad Taher ble funnet i vannkanten under Trøskenbrua i Sarpsborg i juni i fjor.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

I september i fjor fant Sarpsborg tingrett 26-åringen mannen skyldig i drap på 30 år gamle Arshad Tofiq Mohammed Taher i en boligkonteiner i Østre bydel i Sarpsborg i mai 2013. Tingretten var enig i påtalemyndighetens påstand om at drapet ble begått under særdeles skjerpende omstendigheter.

En 20-årig mann ble samtidig dømt til fengsel i et år for å ha motarbeidet etterforskningen og for å ha bidratt til å skjule liket.

Mener han selv ble angrepet

I tingretten hevdet 26-åringen at han selv var blitt angrepet før han drepte Taher, men ble ikke trodd av rettens flertall.

Etter drapet ble offeret pakket inn i søppelsekker og en bag og transportert til Trøskenbrua av den 20 år gamle medtiltalte. Ved Trøskenbrua ble drapsofferet kastet i elven, der han ble funnet av forbipasserende et par ukers tid senere.

Skuffet over dommen

Få dager etter at dommen hadde falt i Sarpsborg tingrett anket 26-åringen.

– Min klient er svært skuffet over utfallet. Han har imidlertid merket seg at den ene dommeren mente at man ikke kunne se bort fra at hendelsen startet med at den fornærmede angrep den domfelte, sa advokat Vegard Aaløkken til Sarpsborg Arbeiderblad da.

Knivstukket en rekke ganger

Borgarting lagmannsrett har satt av en dag til behandling av anken, og retten settes i Oslo.

Ifølge tiltalen som legges fram for lagmannsretten ble offeret påført til sammen omkring 30 stikk- og skjæreskader, og døde etter en viss tid av blodtap og svikt i pustefunksjonen.