Parteringsdrap-mistenkte blir løslatt

De to mennene som er mistenkt for å ha drept og partert en svensk mann er sluppet løs.

Likfunn i Strömstad

Krimteknikere har gjennomført tekniske undersøkelser i boligen til mannen som ble funnet partert og senket i sjøen utenfor Strömstad.

Foto: Björn Larsson Rosvall / NTB scanpix

– Jeg ønsker å poengtere at mistanken mot mennene opprettholdes. Men aktor har bestemt at etterforskningen kan gjennomføres med de mistenkte løslatt, skriver etterforskningsleder Thord Haraldsson i en pressemelding.

Tord Haraldsson

Krimsjef i Strömstad, Thord Haraldsson.

Foto: Shemsi Bunjaku / NRK

De to mennene ble pågrepet av svensk politiet i slutten av januar, og har sittet i varetekt siden starten av februar.

Mennene er mistenkt for å ha drept, partert og dumpet en 64 år gammel mann i sjøen utenfor Saltö nær Strömstad.

Fortsetter etterforskningen

Levningene etter den drepte mannen ble funnet på 14 meters dyp i september i fjor.

Ifølge avisa Bohusläningen fortsetter etterforskningen med uforminsket styrke. Blant annet jobber politiet fremdeles med å finne flere kroppsdeler.

– Begge de mistenkte har konsekvent valgt å ikke medvirke i etterforskningen, men vi er overbeviste om at det finnes andre personer som vet hva som har skjedd. Jeg vil oppfordre dem til å stå frem, slik at drapet kan oppklares, forteller Haraldsson

(Artikkelen fortsetter under)

Søk etter likdeler i Strömstad

Den 65-år gamle mannen ble funnet partert utenfor Strömstad i september i fjor.

Foto: Björn Larsson Rosvall / NTB scanpix

– Bevisene er for svake

Forsvareren til en av de mistenkte er svært kritisk til politiets etterforskning, og kan ikke forstå hvorfor de to har sittet varetektsfengslet i nesten to måneder.

– Slik jeg ser det har aktors og politiets bevismateriale utelukkende bestått av indisier uten konkret innhold, og jeg synes rett og slett bevisene er for svake til å holde dem i varetekt, sier advokat Björn Hurtig til Bohusläningen.

– Det sier seg selv at dette påvirker familie- og vennerelasjoner. Mange tenker nok «ingen røyk uten ild» når de har sittet i varetekt i to måneder. Men slik jeg ser det har bevisene vært tynne fra starten.