Drapsmann står ikke fram

Mannen som har tilstått å ha knivdrept Inger Johanne Apenes, vil forbli anonym til tross for at mange uskyldige rammes av ryktespredning.

Heibergsgate 43
Foto: Lise Gro Andersen / NRK

Flere menn har den siste tiden uskyldig blitt utpekt som drapsmannen - etter at en 42-åring for kort tid siden innrømmet å ha stått bak Apenes-drapet.

Politiet har nå fått en rekke henvendelser fra fortvilte personer som har følt de uriktige drapsbeskyldningene på kroppen.

LES OGSÅ: Drapssak fra 1978 oppklart

- Folk må tone ned jakten

Politimester i Østfold Otto Stærk og Fredrikstads ordfører Ole Haabeth, ba derfor folk instendig om å tone ned jakten på drapsmannen tirsdag.

- Ryktespredningen må roes ned av hensyn til alle de uskyldige som nå rammes, oppfordrer de to.

 

Otto Stærk og Ole Haabeth 4
Foto: Rune Fredriksen / NRK

Vil være anonym

Men mannen som har innrømmet drapet ønsker ikke å stå fram.

- Klienten min har ingen tanker om å stå fram. Vi mener han har gjort mer enn nok med det han har bidratt med i saken, sier hans advokat Harald Otterstad.

- Selvsagt måtte man regne med at det ble spekulasjoner, så dette er i og for seg ikke så oppsiktsvekkende, synes jeg, sier han.

Var 13 år da han drepte

Mannen som som nå er tidlig i 40-årene, var 13 år gammel da han tok seg inn i huset til Inger Johanne Apenes (61) i Fredrikstad i 1978 og drepte henne med kniv.

Gjerningsmannen har nå forklart at han skal ha hatt et vinningsmotiv for å gå inn i huset, men at han ble oppdaget og fikk panikk.

Drapsvåpenet skal ha vært en Mora-kniv, som drapsmannen hadde med seg. Kniven ble ifølge mannens forklaringer lagt vekk kort tid etter drapet, og anses av politiet som tapt.

Saken er nå foreldet, og mannen blir derfor ikke strafferettslig forfulgt.