Dømt for Sigrid-drapet sammen med forsvarerne på dagen for domsavsigelsen
Foto: Oyvind Bye Skille / NRK

Drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne

Oppsummert

  • Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) forsvant på Østensjø i Oslo natt til søndag 5. august 2012.
  • Mandag 3. september 2012 pågrep politiet i Follo to personer i et verksted på Kolbotn.
  • Senere samme kveld ble den savnede funnet død i et skogholt i nærheten av verkstedet på Kolbotn.
  • En 64-åring ble løslatt torsdag 1. november 2012, og saken mot ham ble henlagt. Samtidig tok Riksadvokaten ut tiltale mot en 38-åring.
  • 25. oktober 2013 ble 38-åringen dømt til tvungent psykisk helsevern for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne. 38-åringen anket på stedet.
  • 22. april starter ankesaken i Borgarting lagmannsrett.

  • Fortsatt psykisk helsevern

    45-åringen som er dømt for å ha drept 16 år gamle Sigrid Schjetne må fortsatt holdes i tvungent psykisk helsevern. Det sier påtalemyndigheten, som mener det er gjentakelsesfare. Jenta ble funnet død i 2012. Forsvareren sier mannen samtykker.

Den 38 år gamle mannen som er dømt i Sigrid-saken anker dommen om tvungen psykisk helsevern. Forsvarer John Christian mener helhetsvurderingen fra retten om skyldsspørsmålet er feil.
Bistandsadvokat Harald Stabell sier at foreldrene til Sigrid Schjetne ønsker en forvaringsdom. Med tvungent psykisk helsevern kan han begjære seg løslatt oftere, sier Stabell.
Dommer Ingmar Nestor Nilsen forteller at retten ikke er i tvil om at det er den 38 år gamle mannen som drepte Sigrid Giskegjerde Schjetne. Obduksjonen av Sigrid har ikke gitt klare svar på når eller hvordan Sigrid døde.
Sigrid-tiltalte funnen skuldig
Ein 38 år gammal mann frå Ålesund er i Oslo tingrett funnen skuldig i drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne (16). Han er vurdert som strafferettsleg utilrekneleg og blir overførd til tvungent psykisk helsevern.