Drammenserne: – Hvem er de to?

DRAMMEN (NRK): Drammensere ringer ned byggesakskontoret etter at to ansatte er siktet for korrupsjon. Frykter det gjelder deres saksbehandlere.

Kommuneansatt etterforskes for korrupsjon

HVEM ER DE?: Mange drammensere lurer på hvem de to siktede er og om deres byggesaker er involvert i korrupsjonsanklagene

Foto: Bjørn Olav Nordahl / NRK

– Det er mange som stiller spørsmål om hvordan det går med deres sak og om saken deres er involvert i det som er under etterforskning, forteller rådmann i Drammen, Osmund Kaldheim.

En kvinnelig ansatt i kommunen er siktet for å ta imot bestikkelser slik at folk likevel fikk byggetillatelse der de tidligere hadde fått avslag. Etter at hun ble siktet, frykter mange drammensere at de kan være involvert.

– Vi har så stor pågang at vi ikke klarer å svare alle på en gang. Vi er avhengig av å få tid på oss for å gi den servicen folk har krav på, men skal komme gjennom henvendelsene så fort vi overhode kan klare det.

Navnene er ikke kjent

Onsdag ble nok en ansatt i kommunen siktet for grov korrupsjon. Ifølge politiet skal han ha samarbeidet med den kvinnelige saksbehandleren. Ordfører i Drammen, Tore Opdal Hansen, sier at mistanken faller på hele byggesaksavdelingen.

Siktede ankommer Drammen politistasjon sammen med sin advokat

Den andre siktede i saken kommer til politihuset i Drammen.

Foto: Ingar Andreassen / NRK

– Hele Drammensamfunnet spør: «Hvem er de to som nå er mistenkt for korrupsjon?». Fordi navnene deres ikke er kjent, får en hel avdeling den kollektive mistanken hengende over seg, sier Opdal Hansen.

– Mange har mistillit til kommunen

Foreløpig er det 30 byggesaker som er under politiets etterforskning, og rådmannen understreker at det ikke er mistanke mot noen andre ansatte i byggesaksavdelingen. Selv om det er en tung stemning i avdelingen, vil de prøve å ha en så normal saksbehandling av drammensernes byggesaker som mulig.

Rådmann Osmund Kaldheim

Rådmann Osmund Kaldheim sier at de må få tid til ta unna alle henvendelsene.

Foto: Tordis Gauteplass / NRK

– Vi har sterkt fokus på at vi må ta vare på hverandre og de ansatte i den situasjonen som er. Mange opplever at det er tungt å gå på jobb, og mange har mistillit til kommunen. Samtidig har vi en jobb å gjøre, og vi har et mål om å drive løpende saksbehandling og yte publikum god service, sier rådmann Kaldheim.