Hopp til innhold

Dramatiske kuttforslag ved sykehuset

Sykehusledelsen foreslår tiltak for å få økonomien i balanse. Dramatisk, mener sykepleierforbundet.

Sykehuset Østfold Fredrikstad
Foto: Borgen, Ørn E. / SCANPIX

Styret ved Sykehuset Østfold møtes idag for å bestemme hvilke tiltak som skal gjennomføres for å få budsjettet i balanse. Det har aldri vært så dramatisk mener sykepleierforbundet. 

Mange tiltak

Sykehuset Østfold må spare over 50 millioner kroner på årets budsjett. Dette skjer i tillegg til innsparingene som ble vedtatt i fjor høst.

Sykhusledelsen foreslår umiddelbart å gjennomføre en sterk reduksjon i bruk av vikarer og bruk av overtid. Bemanningen for pleiepersonell foreslåes redusert.

På sikt foreslåes en rekke tiltak, hvor det vurderes å stenge den revamtologiske avdelingen ved sykehuset i Sarpsborg og avvikle differensiert fødselsomsorg. Akuttbilen i Fredrikstad og Moss kan også avvikles.

Dramatisk

-Vi har holdt på å spare og rasjonalisere i fem-seks år, og nå er nok grensa nådd. Jeg tror dette er den mest dramatiske situasjonen sykehuset har vært i noen gang.

Det sier hovedtillitsvalgt Rune Stien i Sykepleierforbundet. Etter kuttene i fjor mener han grensen nå er nådd for hva som kan kalles en forsvarlig sykehusdrift:

- Vi ser den økonomiske situasjonen som er nå, og de tiltakene som er foreslått som svært dramatiske for sykehuset Østfold.

Demonstrasjon

Revmatikerne i Østfold reagerer også kraftig på kuttforslagene. Spesielt ille syns de det er at revmatologisk avdeling ved sykehuset i Sarpsborg vurderes nedlagt. Lokallagsleder Leif Slensvik sier de idag vil demonstrere i forkant av styremøte i Fredrikstad:

-Det blir en spontant aksjon, rett og slett bare for å protestere og vise at vi er misfornøyd.