Dramatisk slutt da FFK slo Ranheim

FFK-keeper Jon Masalin og unggutten Håvard Åsheim reddet tre poeng for Fredrikstad

Masalin

Keeper Jon Masalin reddet de tre poengene for Fredrikstad på overtid.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Det var gjestene fra Trøndelag som styrte kampen og hadde de største sjansene i toppoppgjøret på Fredrikstad stadion, men FFK holdt unna og sikret tre poeng i en svært dramatisk avslutning.

Etter 89 minutter og 30 sekunder dukket den lokale unggutten Håvard Åsheim opp og sendte hjemmelaget i føringen med et godt plassert skudd fra 16 meter.

Men tre minutter på overtid kokte det over for FFK-kaptein Lars Grorud, da midtstopperen slo tidligere Fredrikstad-spiller Are Tronseth over ende inne i egen 16-meter.

De to stopperne rev og slet i hverandre under et innkast, men Grorud valgte til slutt å slå Tronseth i nakken.

– De dytter opp sine største kanoner og det blir litt knuffing. Vi får klarert unna, og da tar han et godt, gammelt balletak på meg. Jeg reagerer med å bykse til og han detter i bakken, sa Grorud til Radio Prime Fredrikstad rett etter kampslutt.

– Litt for spennende

Dommer Christian Moen valgte å gi straffe til gjestene og gult kort til Grorud etter situasjonen.

Fire og et halvt minutt på overtid fikk dermed Ranheims Gjermund Åsen muligheten til å sende østfoldingene tilbake under kvalikstreken. Men FFKs sisteskanse Jon Masalin reddet den svakt plasserte straffen fra midtbanespilleren.

– Jeg burde helt klart reagert på en annen måte, men det er litt instinkt når noen røsker til der nede. Vi gjorde det litt for spennende i kveld, men da er det desto deiligere å vinne, sa Grorud til Radio Prime.

1–0 seieren sørger for at Fredrikstad ligger på fjerdeplass à poeng med Ranheim og Bærum når det gjenstår fire kamper av årets sesong. Samtidig kan Sandefjord juble for opprykk til eliteserien.

Laster innhold, vennligst vent..