Hopp til innhold

– Nå blir det havregryn på alle gutta

Drammensbandet Donkeyboy har satset alt de har på det nye albumet Silver Moon som slippes i starten av mars. I dag slippes den andre singelen fra albumet, og bandet er spente på mottakelsen.

Video Donkeyboy slipper sin andre singel

NETT-TV: Drammensbandet Donkeyboy slipper singelen 'Pull of the Eye' fra albumet 'Silver Moon' i dag. Fra venstre: Peter Michelsen, Cato Sundberg, Thomas Drabløs og Kent Sundberg. Alexander Garborg Ågedal er ikke med på bildet, men var ifølge bandet 'ett eller annet sted i nærheten'.

Donkeyboy Pull of the eye
Foto: Donkeyboy

I dag slipper drammensbandet Donkeyboy singelen Pull of the Eye fra bandets andre album Silver Moon.

Les: Grammis til Donkeyboy

Låten er den andre singelen som slippes fra det kommende albumet, et album guttene selv beskriver som annerledes.

– Det er mer dansbart og et mer opptempo album hvis man kan si det, sier korist og gitarist Peter Michelsen.

Øyets tiltrekningskraft

Singelen Pull of the Eye handler ifølge tekstforfatteren Kent Sundberg om øyets tiltrekningskraft.

– Det er alltid viktig å tolke sin egen versjon av teksten, så man skal ikke si for mye, men det er i alle fall temaet, sier Kent.

– Er kjærligheten sentralt?

– Hvis du vil det, ja. Men hvis ikke nei, stemmer guttene i.

På singelen er Vivian Sørmeland, kjent fra Idol 2006, gjesteartist.

– Hun koret for oss forrige turne, så da ble det naturlig å spørre om hun ville være med å synge på en sang, sier Kent.

– Vi syns det passet veldig godt med Vivian på den låten her. Det er en litt annen sound enn før. Og tilbakemeldingene vi har fått så langt er veldig gode, og vi føler det er med på å krydre låten litt, sier Peter.

Flere jenter

Også Elisabeth Sørås gjesteopptrer på den nye platen, og de to har sånn sett tatt over det kvinnelige bidraget på forrige album, Linnea Dale. Men å ha med en jente er ikke nødvendig.

Les: Linnea slutter i Donkeyboy

– Planen var ikke å bruke noen jenter egentlig, men når låten blir bra med en jente så hvorfor ikke, sier Cato.

– Og det må jo være greit at gutta har noe å se på også, ikke bare jentene, tilføyer Peter.

Catchy, luftig og vårlig?

Vivian Sørmeland

Vivian Sørmeland er gjesteartist på den nye singelen 'Pull of the Eye'.

Foto: Erichsen, Jarl Fr. / SCANPIX

Albumet Silver Moon slippes 2. mars, og er ifølge bandet veldig variert.

– Det er litt mer programmert de som er programmert, men den roligste er en helt akustisk ballade. Så det er litt av alt egentlig, sier Kent.

P3 beskriver den nye plata som catchy, luftig og vårlig. Men gutta syns den er litt høstlig også.

– Mange av låtene er kanskje vårlige, ja. Låten Silver Moon er litt høst, vi er jo mest fornøyd med den låten og den kommer sikkert frem etter hvert. Eller nei, det er flere vi er like fornøyd med. Plata er vårlig ja, men den har alt av stemninger føler jeg.

– Sov ingenting

City Boy var den første singelen fra det nye albumet som ble sluppet, og kom ut allerede før jul. Allerede har den mottatt gode kritikker, men bandet sier det var mye spenning knyttet til mottakelsen.

– Jeg husker vi var veldig nervøse nå forrige gang, for vi følte at vi gjorde noe dristig med City Boy i en eller annen retning i forhold til forrige plata, så vi sov dårlig rett før. Men nå har jo den gjort det veldig bra, så vi er superglad for at folk liker den, sier Cato.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Donkeyboy

Thomas Drabløs (t.v.) og Cato Sundberg er spent på anmeldelsene av den nye låten.

Foto: Harald Inderhaug / NRK

Også i natt kan det tyde på at det var lite søvn for de fem drammenserne.

– Man er ekstra nervøs når man gir ut noe nytt, man sover ikke natta før. Det er veldig spennende med anmeldelser og mottakelse og alt, sier Peter.

– Vi leser alt

Guttene innrømmer at de ikke klarer å la være å lese anmeldelser i aviser.

– Vi er de første som ser anmeldelsene og vi ser alt. Det kan virke som at etter hvert så blir man sånn at man leser ikke lenger, men man reagerer jo. Det er jo noe personlig man kommer ut med, og liker ikke folk det så tar man det innover seg på en eller annen måte, sier Cato.

– Nå har vi satset alt vi eier på dette albumet, så nå er det havregryn på alle gutta. Det er jo ikke sånn at suksessen bare kommer, det er jo ikke så lett. Vi satser alt vi har og jobber beinhardt. Men det er jo morsomt å se at folk liker det, sier Cato.

Donkeyboy = hitlåter?

Flere av låtene på forrige album gikk rett inn på toppen av Norges ulike hitlister, og det er knyttet stor spenning til hvor låtene på den kommende plata vil havne.

– Det er tolv låter på den nye plata, så da er det vel tolv hits da. Jeg lurer faktisk på om det er tretten. Nei da, men man prøver jo alltid å lage så bra låter som mulig. Man veit aldri hva som kan bli en hit, men vi er jo glade i å lage catchy ting. Og så blir det heldigvis hiter ut av det, sier Peter.

Les: Donkeyboy fikk pris i Sverige

Er stolte av Drammen

9. mars har Donkeyboy slippfest for det nye albumet på Union Scene hjemme i Drammen.

– Den gleder vi oss veldig til og det er det vi øver til hele tida nå. For å få konserten best mulig, sier Cato.

I tillegg til at slippfesten er i Drammen, er også mye av musikkvideoen til den første singelen City Boy spilt inn i hjembyen. At Drammen er i fokus for bandet er helt naturlig, forteller Kent.

– For oss så har det vært en viktig greie å fronte byen vår. Vi har jo bodd her stort sett hele livet. Og vi har jo sett den utviklinga som har vært i byen her og vi jo er stolte av det og syns det er kult å få det fram. Det så ikke sånn ut i Drammen for 15 år siden, og det er viktig å få frem.

Donkeyboy i Drammen

Donkeyboy ser frem til slippfesten i Drammen og ikke minst spille de nye låtene for fansen.

Foto: Harald Inderhaug / NRK

Vitamininnsprøytning

Etter slippfesten venter turne for guttene, og det er å spille de nye låtene de ser mest frem til i tiden som kommer.

– Den perioden vi er midt oppi nå er litt hektisk og litt slitsom. Men når vi kommer ut på turné og skal spille de nye låtene for folk, det er det som er målet, og det er det som er morsomt å holde på med, sier Cato.

– Ingen av oss hadde holdt på med det her hvis det kun var det her hele tida. Da hadde vi nok blitt utbrent etter hvert for det er ganske heavy. Men konserter det er vitamininnsprøytninger, så det ser vi frem til, sier han.