Donkeboy’s siste med Linnea

Når Donkeyboy holder konsert i hjembyen Drammen på lørdag sier de farvel til samarbeidet med Linnea Dale. Men det bekymrer dem ikke.

Donkeyboy i Kristiansand - Odderøya Live 2010

Donkeyboy og Linnea Dale under en konsert i Kristiansand i slutten av mai.

Foto: Sander Heggheim/NRK

Linnea Dale

Linnea Dale har bestemt seg for å forlate bandet til fordel for blant annet studier.

Foto: Eva Susanne Drugg / NRK

– Dette er den konserten vi har gledet oss mest til i år, så vi kjører på med masse overraskelser. Jeg får ikke lov til å si noe mer, men det blir veldig bra, forteller en entusiastisk Kent Sundberg.

Til helgen spiller Donkeyboy på Elvefestivalen i Drammen.

Sammen med trommeslager Thomas Drabløs, gitarist Peter Michelsen, og vokalist/gitarist Cato Sundberg sitter han i hotell lobbyen på Gardermoen. Latteren og vitsene sitter som vanlig løst når NRK møter dem.

Det blir veldig morsomt og bra å avslutte samarbeidet med henne på hjemmebane

Cato Sundberg, Donkeyboy

Hva skjer når Linnea slutter?

I det siste har spesielt et spørsmål dukket opp oftere enn andre: Hva gjør Donkeyboy når Linnea slutter? Akkurat det vil ikke gutta prate så mye om, og derfor har spekulasjonene også blitt mange.

– Men vi har aldri sagt at vi er på leting etter en ny kvinnelig vokalist. Vi har kvinnelige korister som kan synge der det er behov for kvinnelig vokal, og det fungerer veldig bra, sier Peter.

Lørdagens konsert blir den siste der Linnea Dale er med og synger på blant annet trippel platina-hiten «Ambitions». Og det syntes de blir en god avslutning.

– Det blir veldig morsomt og bra å avslutte samarbeidet med henne på hjemmebane. Det blir spesielt, sier Cato.

Les også:

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Donkeyboy

Donkeyboygutta poserer: Thomas Drabløs, Peter Michelsen, Kent Sundberg og Cato Sundberg.

Foto: Tordis Gauteplass / NRK

Store forventninger

Elvefestivalen melder om et veldig godt forhåndssalg, og alt tyder på at Donkeyboy nok en gang vil bli tatt godt imot på hjemmebane.

For når de entrer scenen lørdag, så kommer de tilbake til et ihuga hjemmepublikum som ble bitt av Donkeyboy-basillen allerede i 2006.

Da ble den egenproduserte låta «Broke My Eyes» ble spilt på radiostasjonene i Drammen, og den tilhørende musikkvideoen ble vist på lokaltv, og Drammenserne fikk øynene opp for bandet.

Og forventningene ligger også tjukt utenpå gutta foran lørdagens konsert, som innrømmer at de blir ekstra nervøse når de skal spille for hjemmepublikum.

– Jeg blir i alle fall det. Drammenspublikummet er ekstra patriotiske, så jeg kjenner jeg får gåsehud bare av å tenke på det nå, sier Peter Michelsen.