Dømt til 15 års fengsel av lagmannsretten

En 26 år gammel mann er igjen dømt til fengsel i 15 år for trøskendrapet i Sarpsborg. – Drapshandlingen var særlig brutal og utført med stor råskap, mener lagmannsretten.

Person funnet i Glomma

Lagmannsretten har dømt hovedmannen i det såkalte trøskendrapet til 15 års fengsel, det samme som han fikk i tingretten.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

I september i fjor fant Sarpsborg tingrett mannen skyldig i drap på 30 år gamle Arshad Tofiq Mohammed Taher i en boligkonteiner i Østre bydel i Sarpsborg i mai 2013.

I tingretten hevdet 26-åringen at han selv var blitt angrepet før han drepte Taher, men ble ikke trodd av rettens flertall. Tingretten dømte mannen til fengsel i 15 år, men få dager senere anket han dommen.

– Brutalt

Person funnet i Glomma

Arshad Tofiq Mohammad Taher ble funnet i vannkanten under Trøskenbrua i Sarpsborg i juni 2013.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Heller ikke Borgarting lagmannsrett trodde på at han handlet i nødverge, og dømte han til 15 års fengsel for forsettlig drap under særdeles skjerpende omstendigheter, skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

– Lagmannsretten fester ingen lit til tiltaltes forklaring om at knivstikkingen fant sted under et pågående basketak, står det i dommen.

30 år gamle Arshad Tofiq Mohammed Taher ble drept i en boligkonteiner i Østre bydel i Sarpsborg 22. mai i fjor. Taher ble påført et trettitalls knivstikk.

– Drapshandlingen var særlig brutal og utført med stor råskap. Fornærmede ble utsatt for i alt 30 knivstikk og skjæreskader i hode, hals og rygg, skriver lagmannsretten i dommen.

Kastet i elven

Etter drapet ble offeret pakket inn i søppelsekker og en bag og transportert til Trøskenbrua. Der ble drapsofferet kastet i elven, og ble funnet av forbipasserende et par ukers tid senere.

– Handlingene anses å ha påført de etterlatte en betydelig tilleggsbelastning. Samlet sett framstår hele hendelsesforløpet som særlig gruoppvekkende og brutalt, heter det i dommen.

26-åringen er også dømt til å betale 40.000 kroner i erstatning til drapsofferets foreldre og 200.000 kroner i oppreisning til hver av dem, skriver Sarpsborg Arbeiderblad.