Hopp til innhold

Dømt for salg av anabole steroider

En 36 år gammel kroppsbygger er dømt til 20 måneders fengsel for å ha solgt anabole steroider verdt tilsammen over 3,2 millioner kroner under disk i en butikk i Oslo.

Dop piller anabole steroider

Anabole steroider. Illustrasjonsbilde.

Foto: Dopbeslag. Illustrasjon / NRK

Da politiet slo til i februar for snart fem år siden, fant de 65.000 dopingtabletter, 720 ampuller og 200 glassbeholdere med anabole steroider, og 187.000 kroner skjult i en sko og en plastbøtte, skriver Aftenposten.

Straks den tidligere kroppsbyggeren ble pågrepet tilsto alt han nå er dømt for. Han innrømmet også at pengene kom fra kriminelle handlinger.

Politiinspektør Anne Karin Blanck, fungerende seksjonssjef ved arrest- og påtaleseksjonen i Oslo politidistrikt, sier at det har tatt altfor lang tid å få denne saken opp for domstol.

Slapp billig unna

– Etterforskningen ved enheten for organisert kriminalitet tok to og et halvt år, så ventet vi 15 måneder på labtester fra Kripos, før saken ble oversendt Oslo tingrett i august 2010. Det er uheldig at noen må vente nesten fem år før de får en dom, sier Blanck.

Selv om dette er 36-åringens fjerde dom, slapp han billig unna fordi politiet hadde somlet i årevis uten en gang å komme opp med en forklaring, står det i dommen.

Den 36 år gamle mannen er nå dømt til 20 måneders fengsel, men slipper med å sone de seks månedene Oslo tingrett gjorde ubetinget.