Hopp til innhold

Dømt for niqab-napping

En 40 år gammel mann fra Moss er dømt etter at han angrep en kvinne i Sarpsborg.

Mannen angrep kvinnen i et fotgjengerfelt i sykehuskrysset i Sarpsborg på høsten i fjor, og forsøkte å rive en niqab av kvinnen.

Torsdag forrige uke falt dommen mot den 40 år gamle mossingen. Han ble i Sarpsborg tingrett dømt til 21 dagers betinget fengsel. Han ble også dømt til å betale 3000 kroner i saksomkostninger, skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

Påtalemyndigheten mente handlingen var rasistisk motivert, og viste blant annet til at 40-åringen selv uttrykte stor fremmedfrykt og at han etter niqab-nappingen hadde uttrykt seg med å gjøre nazihilsen.

Mannen skal også ha skreket «j.... muslimer» til to menn som ropte til ham etter hendelsen.

– Når en ser etterspillet i sammenheng med tiltaltes handling i fotgjengerovergangen, finner retten bevist at tiltaltes handling mot fornærmede må anses å være begrunnet i antipati mot muslimer og deres religiøse uttrykk. Tiltalte forklarte i retten at han ikke ser ned på muslimer. Dette finner retten ikke troverdig. Hans øvrige utsagn og handlinger er ikke i overensstemmelse med en slik tilsynelatende respekt for denne religiøse gruppen, står det å lese i dommen.