Dømt for 39 tyverier

En 30 årig kvinne er dømt til fengsel i et år, etter at hun ble funnet skyldig i 39 tyverier, trusler, narkotikabruk og voldsbruk.

Fredrikstad tingrett

En kvinne møtte for tingretten i Fredrikstad, tiltalt for 39 tyverier.

Foto: Stephan Reis / NRK

Det var en omfattende tiltale som ble lagt fram for tingretten i Fredrikstad, en tiltale som ble utvidet to ganger før saken kom for retten. Og 30-åringen tilstod det meste, med noen få unntak. Fredrikstad tingrett kom dog fram til at 30-åringen var skyldig i samtlige poster hun var tiltalt for.

Kvinnen er blant annet dømt for en rekke butikktyverier. I løpet av perioden fra midten av februar i fjor til slutten av januar stjal hun varer fra ulike forretninger i Fredrikstad, Sarpsborg og Halden.

Stjal for 45 kroner

En del av tyveriene går i katergorien nasking: blant annet er hun dømt for å ha stjålet en kam og en hårbørste, verdt 45 kroner fra en Nille-forretning.

Ved andre tilfeller dreier det seg om noe større verdier, som tyveri av klær, vesker etc til verdier opp i et par-tre tusen kroner. Det dreier seg samlet om varer for 22.500 kroner. Alt som er stjålet er levert tilbake til forretningene.

Sparket politibetjent

Kvinnen er også dømt for å ha sparket til en politibetjent under en kontroll på jernbanestasjonen i Fredrikstad i fjor sommer. I september i fjor tok hun fram en kniv og truet med den da hun ble konfrontert med at hun hadde stjålet varer i en forretning i Fredrikstad.

I romjulen 2012 tok hun drosje for 300 kroner i Halden, men gikk fra bilen uten å betale for seg.

Kvinnen ble også tatt med narkotika fem ganger i løpet av fjoråret.

Delvis betinget dom

Fredrikstad tingrett har lagt vekt på at saken dreier seg om et stort antall lovbrudd og at kvinnen også har gjort alvorligere ting som vold mot offentlig tjenestemann. På den annen side har hun tilstått de fleste forholdene saken dreier seg om.

Påtalemyndigheten foreslo en straff på fengsel i et år, hvorav tre måneder av straffen blir gjort betinget med en prøvetid på to år.

Tingretten var enig i forslaget til straff, og håper at det forhold at en del av dommen er gjort betinget vil bidra til at hun holder seg unna kriminalitet når hun blir løslatt. Kvinnen har allerede sittet fire måneder i varetekt.