Dømt etter storaksjon mot vaskehaller

En av dem som ble pågrepet under politiets storaksjon mot vaskehaller i Moss, er dømt til ett års fengsel.

Politiaksjon i Moss

14. oktober 2014 aksjonerte politiet mot åtte bilvaskehaller i Moss.

Foto: Heidi Gomnæs / NRK

34 åringen fra Jemen jobbet ved et bilpleiesenter i Moss. I oktober 2014 kom politiet, NAV og kemneren på kontroll. Politiet sjekket pass og fingeravtrykk.

Aksjonerte mot bilvaskehaller

Det viste at han tidligere hadde operert under et annet navn og var utvist fra Norge i fem år. Innreiseforbudet hadde han fått fordi han ikke dro da han fikk avslag på sin asylsøknad.

I retten sa han at han ikke visste at han var utvist fra 2013, mens han i politiavhør i oktober sa at han kjente til at han hadde innreiseforbud.

Slapp meldeplikt

En grensekontrollær forklarte til Moss tingrett at han hadde orientert tiltalte om innreiseforbudet da han ble tatt på Gardermoen i 2013. Da ble han sendt til mottaket på Trandum hvor han hadde meldeplikt hver femtende dag. Etter tre ganger slapp han meldeplikten.

34-åringen fra Jemen forklarte i retten at han dro til Spania, giftet seg og kom tilbake til Norge sommeren 2014. Han forklarte at han bare hadde jobbet i vaskehallen i Moss i en måneds tid før han ble pågrepet i storaksjonen.

Moss tingrett kom til at det er bevist at mannen har jobbet i Norge uten arbeids og oppholdstillatelse. Men det groveste lovbruddet er etter rettens mening at han har brutt innreiseforbudet. Dommen ble derfor satt til ett år i fengsel.

.