Hopp til innhold

Dommer straffes på livstid

Ole Herman Borgan fra Drammen kan ikke regne med å få dømme flere internasjonale kamper etter drakttabben foran årets mesterligafinale.

Ole Herman Borgan
Foto: Harald Inderhaug / NRK

- Jeg har fått beskjed om at jeg ikke kan regne med flere internasjonale kamper, sier Borgan til VG.

Han har gjennomført over 100 internasjonale kamper. Nå er det trolig slutt. Borgan lot seg avbilde i Barcelona-drakt i Drammens Tidende før mesterligafinalen mellom Arsenal og Barcelona i mai. Nordmannen ble fjernet fra finalen.

- At bildetabben fratok meg mesterligafinalen er greit. Det skjønner jeg. Men at et slikt feiltrinn straffes hardere enn en positiv dopingprøve, kjennes urettferdig, sier 41 år gamle Borgan.

Dommersjefen i Norges Fotballforbund frykter at engelske tabloidaviser skal dra opp igjen saken. Det kan bety at NFF ikke nominerer Borgan på Norges internasjonale dommerkvote i høst.

- Vi skal i september nominere dommere og assistentdommere internasjonalt. Vår kvote er på sju dommere og ti assistentdommere. Får vi underkjent en dommer, ender vi opp med bare ni. Jeg vet ikke om vi er villige til å ta den risikoen, sier dommersjef Rune Pedersen til VG.

(NRK/NTB)