Hopp til innhold

Dødsfallet på Sandaker var ikke drap

Mannen i 60-årene som ble pågrepet for drap etter at en mann ble funnet død i en leilighet på Sandaker i Oslo i natt, er løslatt. Mannen døde av naturlige årsaker, melder politiet.

Mona Nordby ved kriminalvakta hos Oslo politidistrikt.

Anne Alræk Solem, seksjonsleder for etterforskning av alvorlige voldssaker hos Oslo politidistrikt, orienterer om drapsetterforskningen på Sandaker.

Politiet fikk melding om en død person i en leilighet på Sandaker i Oslo like etter klokken tre i natt og satte i gang en drapsetterforskning. I leiligheten fant de en livløs mann som etter kort tid ble erklært død.

Mannen som varslet AMK om den døde mannen ble pågrepet på stedet og ble siktet for drap.

Det var en mann i 60-årene fra Oslo som først ble siktet på grunn av funn som ble gjort i leiligheten. Mannen og avdøde kjente hverandre, men er ikke i slekt. I ettermiddag ble mannen i 60-årene løslatt etter at den foreløpige obduksjonsrapporten konkluderte med at mannen døde av naturlige årsaker.

Politi og krimteknikere på Sandaker

Politiets krimteknikere er på Sandaker og jobber med å undersøke leiligheten der mannen ble funnet.

Foto: Heidi Fjørtoft Klokk / NRK

– Siktelsen ble frafalt og mannen ble løslatt i fredag ettermiddag. Hans forklaring har styrket konklusjonen om at dette ikke er et drap, sier Anne Alræk Solem, seksjonsleder for etterforskning av alvorlige voldssaker i Oslo politidistrikt.

– Erkjente aldri straffskyld

Den siktede mannen i 60-årene erkjente ikke straffskyld.

– Min klient har forklart seg grundig om hendelsen til politiet. Han erkjenner ikke straffskyld, sa advokat René Ibsen tidligere i dag.

René Ibsen

Advokat René Ibsen er mannens forsvarer.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Ifølge Ibsen forteller hans klient at det var en hendelse i forkant som han beskriver som en «nødvergesituasjon».

– Han avverget et angrep som skjedde mot ham fra avdøde. Det er vanskelig å forstå at den maktutøvelsen som fant sted skulle føre til at noen mistet livet, sier forsvareren.

Pårørende er nå varslet om utviklingen i saken og resultatet av obduksjonen.

Drap på Sandaker