Døddrukken kjørte med tre barn i bilen

Med tre mindreårige i bilen kjørte en Fredrikstad-mann til polet med 2,88 promille alkohol i blodet. Vinmonopolet var stengt da han kom fram.

alkometer

Alkometeret ga tydelig utslag.

Foto: Kjell Pedersen / NRK

En lørdag i slutten av august fikk politiet en telefon fra en bilist som hadde kjørt etter mannen. Hun reagerte på vinglete kjøring, bilen var stadig over i motgående kjørefelt.

Kjøreturen endte ved Vinmonopolets utsalg i Borgarveien på Østsiden i Fredrikstad. Vitnet fulgte etter, og så at mannen gikk mot polutsalget, og at han hadde en ustødig gange. I bilen til mannen satt tre barn. Vitnet bestemte seg for å varsle politiet.

Polet var stengt

Det var såpass sent på dagen at Vinmonopolets utsalg var stengt. Da mannen oppdaget det, gikk han i stedet til en dagligvareforretning som ligger på samme sted. Vitnet fulgte etter og så at mannen sjanglet rundt i forretningen. Hun varslet politiet på nytt, og siden det tok litt tid før politiet kom bestemte hun seg for å oppholde mannen litt.

Da politipatruljen kom, var de ikke i tvil om at mannen var alkoholpåvirket. Det ble først tatt en prøve med alkometer, og det ga tydelig utslag. Mannen ble brakt til politistasjonen i Fredrikstad, der det ble tatt utblåsningsprøver av ham. De viste at han hadde 2,88 promille alkohol i blodet.

Møtte ikke i retten

I forrige uke kom saken opp for tingretten i Fredrikstad, men den 40 år gamle mannen møtte ikke fram. Tingretten valgte likevel å føre saken.

Fredrikstad tingrett la vekt på at mannen hadde kjørt bil med høy promille, at han hadde mindreårige passasjerer i bilen og at kjørte på et tidspunkt da det var mye trafikk. Alt i alt slår retten fast at dette vitner om en ansvarsløshet som det må reageres strengt på. Fredrikstad tingrett fant ingen formildende omstendigheter.

Dommen fra Fredrikstad tingrett lyder på fengsel i 36 dager og en bot på 45.000 kroner. I tillegg har retten bestemt at mannen ikke får kjøre motorkjøretøyer de neste tre årene.