Hopp til innhold

Død mann funnet på Torshov: – Her er det ting som skurrer

En mann ble mandag funnet død på bakken ved en bygård på Torshov i Oslo. Dødsårsaken er uavklart, og dødsfallet etterforskes som mistenkelig.

Politietundersøker åstedet der en mann er funnet død på Torshov i Oslo

TORSHOV: Den døde mannen er ikke formelt identifisert, men politiet har en formening om hvem det er.

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

– Det er absolutt ting som skurrer her, som gjør at vi ser på dette som et mistenkelig dødsfall. Men det er også mulig at det viser seg å være forklaringer, sier politiinspektør Grete Lien Metlid ved Oslo politidistrikts avdeling for volds- og seksualforbrytelser til NRK.

Det var renovasjonsarbeidere som først fant mannen i 7.30-tiden mandag ved søppelkassene foran en bygård på Torshov i Oslo. Kroppen til mannen var tildekket av papp.

Metlid

– Vi regner med at obduksjonsrapporten kommer i morgen, men neppe før godt utpå dagen, sier politiinspektør Grete Lien Metlid.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB SCANPIX

Politifolk sperret av området og satte opp telt over selve funnstedet.

I tillegg til krimtekniske undersøkelser av funnstedet, ble det blant annet gjennomført rundspørring i bygården og avklart hva som foreligger av relevant overvåkingsmateriale

– Politiet er fortsatt ute og jobber med rundspørringer, sier Metlid.

Ikke identifisert

Den døde mannen er ikke formelt identifisert, men politiet har en formening om hvem det er.

Hun vil ikke kommentere om mannen bodde i gården han ble funnet utenfor. Hun ønsker heller ikke å si noe om mannens bakgrunn.

– En av mulighetene vi sjekker ut er at mannen kan ha dødd et annet sted enn der han ble funnet. Samtidig er det viktig å understreke at vi ikke har konkludert i noen retning så langt i etterforskningen, sier Metlid til NRK.

Ber om tips

– Vi etterforsker bredt for å avklare dødsårsaken, opplyser Metlid.

Oslo politidistrikt går også ut og ber publikum om tips i følgende oppfordring:

«Dersom noen har opplysninger om hvem den døde er, eller vet noe om bakgrunnen for dødsfallet, ta kontakt med politiet i Oslo. Det samme vedrørende observasjoner tilknyttet stedet mannen er funnet eller området rundt. Politiet ønsker foreløpig ikke å begrense tidsrommet utover at kveld/natt/morgentimene er av særlig interesse».

Politietundersøker åstedet der en mann er funnet død på Torshov i Oslo.

Politietundersøker åstedet der en mann er funnet død på Torshov i Oslo.

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix