Død hund funnet i verktøykasse i Oslo

Dyrevernalliansen varsler dusør dersom det viser seg at hunden som søndag ble funnet død i en verktøykasse i Oslo, har blitt utsatt for noe kriminelt.

Hunden ble funnet i en verktøykasse ved jernbanesporet i Kværnerdalen i Oslo.

– Det var en representant for NSB som meldte fra til oss. De hadde funnet kassen og oppdaget at det lå en død hund inne i den. Det er såpass spesielt at vi ønsker å undersøke saken nærmere, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Vidar Pedersen til TV 2.

Politiet opplyser at de ikke har fått melding om hva slags skader hunden hadde, men at de mistenker at det ikke dreier seg om en naturlig død. Hunden er nå sendt til veterinærhøyskolen for obduksjon.

Varsler dusør

Live Kleveland, juist Dyrevernalliansen

DUSØR: Jurist Live Kleveland i Dyrevernalliansen sier de vil utlove dusør dersom det viser seg at hunden ble mishandlet.

Dyrevernalliansen varsler dusør hvis obduksjonsrapporten viser at hunden har blitt utsatt for en kriminell handling.

– Hvis obduksjonsrapporten tilsier at hunden er offer for en kriminell handling vil vi utlove en dusør på 5.000 kroner for å hjelpe politiet å finne gjerningspersonen, sier jurist Live Kleveland i Dyrevernalliansen.

De roser politiet for rask reaksjon etter at hunden ble funnet.

– Politiet i Oslo skal ha ros for å undersøke saken, og vi håper dette er uttrykk for at kriminalitet mot dyr nå tas på større alvor enn tidligere, sier Kleveland.

Ble dumpet i vannet

I fjor ble 233 dyremishandlingssaker anmeldt til politiet

I juli i år ble det funnet en hund bundet til en sementblokk i vannet under Krapfossbrua i Moss. To dager senere innrømmet en mann at han bandt fast hunden til en sementblokk før han dumpet den i en elva.

Hundedrapet skapte sterke reaksjoner både på sosiale medier, dyrevernsorganisasjoner og hos politikere.

Et svar på hva som kan være dødsårsaken til hunden som ble funnet i dag, vil trolig være klart i løpet av neste uke.