Dobbelt NM-gull til Slevik

Slevik gjorde rent bord under NM-finalene i innebandy søndag. Både damelaget og herrelaget vant sine finaler.

Slevik vant gull igjen!

–Det var helt magisk! Vi ligger under med 1-5 og snur det. For en gjeng vi er. Det er mye bedre å vinne på den måten her enn å vinne 10-2,sier Sleviks Daniel Magnusson til NRK.

Men det var Sleviks damelaget som åpnet ballet i Ekeberghallen og slo Holmlia med 5-3. Det var damelagets andre NM-gull i historien.

Det var Oslo-laget som tok ledelsen i kampen og ledet 1-0 etter den første perioden. Men i den andre perioden snudde Fredrikstad-jentene kampen og ledet 4-2 etter den andre.

I siste periode scoret begge lag ett mål hver og Slevik damene kunne slippe jubelen løs.

Herrene fulgte opp

Sleviks herrelag hadde før dagens finale vunnet gull to år på rad. Og etter en fantastisk og spennende finale kunne også herrelaget slippe jubelen løs. Thomas Stræte ble den store helten med sin 8-7 scoring to minutter før slutt.

Jublet for NM-gull

Daniel Magnusson og Johan Åhlberg jubler etter sin tredje strake NM-tittel.

Kampen åpnet derimot ikke så godt for Slevik. De svartkledde lå nemlig under med 1-5 etter første periode.

Vi er skikkelig dårlige i første periode. Da kjører Tunet over oss,sier Sleviks Daniel Magnusson til NRK.

Slevik løftet seg i den andre perioden og hentet nesten inn Tunets ledelse og vant perioden med 4-1. Men før den siste perioden ledet Tunet 6-5 og Slevik måtte fortsatt jage utligning.

–I pausen så snakka vi om at vi skulle gjøre det vi har gjort i hele år og når vi gjorde det så gikk det jo mye bedre,sier Magnusson.

Tenkte bare at det ble gull og fest

Og utligning skulle de få. Mattias Hjalmarsson sendte en kanonkule opp i krysset til 6-6. Så var det Johan Åhlbergs tur. Han gjorde alt på egenehånd da han sendte Slevik i ledelsen for første gang i kampen åtte minutter før slutt. Det var forøvrig svenskens tredje scoring i finalen.

Stræte avgjorde igjen

Thomas Stræte avgjorde herrefinalen med sin 8-7 scoring to minutter før slutt.

Kampen var dog ikke over. Fire minutter før slutt utlignet Oslo-laget igjen. Slevik pådro seg en utvisning og den utnyttet Tunet.

To minutter før slutt fikk dramaet en ny vending. Sleviks kaptein og stjernespiller Thomas Stræte skjøt Slevik opp i ledelsen på nytt med et langskudd. Og til tross for et voldsomt Tunet press i sluttminuttene så kunne Slevik igjen juble for kongepokal. Lagets tredje strake.

–Jeg tenkte bare at nå blir det NM-gull og en bra fest i kveld,sier Thomas Stræte om målet som avgjorde NM-finalen.