Funn av levninger fortsatt en gåte

DNA-profilen til mannen som ble funnet nedgravd ved Hagatjern i Nedre Eiker kommune er nå klar. Profilen gir ingen positive treff på søk i politiets registre. Det betyr at politiet fortsatt ikke vet hvem mannen er.

Funn av levninger ved Hagatjern

DNA-profilen på levingene som ble funnet ved Hagtjern i Nedre Eiker matcher ingen i politiets registre. Det betyr at funnet fortsatt er en gåte.

Foto: NRK

– Dette kan skyldes at mannen ble meldt savnet før DNA-registrering ble vanlig. Dessuten finnes han ikke i politiets registre der kun personer med kriminell bakgrunn er registrert. Det er også en mulighet for at han kan være av utenlands opprinnelse og derfor ikke er registrert i våre registre, sier lensmann i Nedre Eiker, Torill Sorte i en pressemelding.

Politiet vil etter å ha avsluttet søk i norske registre, vurdere å kontakte utenlandske myndigheter.

– Politiet vil fortsett søk i tannkort som kan hjelpe oss å identifisere vedkommende. Noen av de 1200 personene som er savnet her i landet vil falle inn under beskrivelsen av mannen. Blant disse vil vi vurdere å kontakte pårørende i forhold til informasjon om tannkort og DNA sier Sorte.

Kan ta lang tid

Det vil ta tid å få bekreftet identiteten til vedkommende.

Mannen som ble funnet nedgravd ved Hagatjern i Nedre Eiker var under 40 år, og mellom 170 og 180 cm høy. Han kan ha ligget nedgravd i terrenget i inntil 10 år.

Det var en turgåer som varslet politiet etter funn av levninger etter et menneske. Tekniske undersøkelser fra Kripos og Søndre Buskerud politidistrikt ble gjennomført på stedet, og levningene ble sendt Rettsmedisinsk institutt for undersøkelser.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.