Hopp til innhold

Ditlev-Simonsen slutter i Hydro

Cecilie Ditlev-Simonsen slutter som konserndirektør i Hydro. Hun får en lønnsgaranti på 11 måneder.

Cecilie Ditlev-Simonsen
Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Dette opplyser Hydros styreleder Elisabeth Grieg, som på vegne av selskapet har inngått avtalen med Ditlev-Simonsen.

Grieg uttaler at hun er glad for at partene har funnet fram til en løsning.

- Jeg har tidligere sagt at mitt hjerte er i Hydro, og slik er det fremdeles. Men situasjonen som har oppstått etter at det ble kjent at jeg ikke oppga en morsarv til skattemyndighetene i 1991, har gjort det vanskelig for meg å fortsette i min stilling, sier Ditlev-Simonsen i en kommentar.

- Godt utført jobb

- Cecilie har vært en dyktig kommunikasjonsdirektør og en god kollega i Hydros ledelse, sier Hydros konsernsjef Eivind Reiten.

- Jeg er lei for den situasjonen som har oppstått, men ser at det er vanskelig at Cecilie fortsetter i sin stilling. Jeg takker henne for en godt utført kommunikasjonsjobb og ønsker henne alt godt videre.

Cecilie Ditlev-Simonsen innrømmet at hun har hatt 750.000 kroner på en hemmelig konto i Sveits, penger som er unndratt beskatning.

Fritas for arbeidsplikt

Hennes far, Per Ditlev-Simonsen, trakk seg i august som Oslo-ordfører etter at det ble kjent at han ikke hadde opplyst til skattemyndighetene at han hadde disponert 1,5 millioner på en konto i Sveits på begynnelsen av 1990-tallet.

Cecilie Ditlev-Simonsen er fritatt for arbeidsplikt. I oppsigelsestiden vil hun stå til disposisjon for selskapet. Etter en oppsigelsestid på seks måneder vil hun få en lønnsgarantiperiode på 11 måneder.

Informasjonsdirektør Inger Sethov vil fortsatt fungere i stillingen som kommunikasjonsdirektør inntil videre.