Disse ble funnet langs E18 i Sverige

Politiet i Sverige mistenker at valpene ble smuglet inn i landet etter at de ble funnet langs veikanten på E18. Det er fremdeles et mysterium hvem som har dumpet dem – men nå får de nye hjem.

Valper funnet dumpet

Disse tre valpene venter på å komme seg til sine nye hjem etter å ha blitt dumpet langs E18 tidligere i mars.

Foto: Polisen

Hund funnet dumpet

Denne lille tassen ble funnet i Karlskoga i midten av mars.

Foto: Polisen

Den utrolige historien startet da en av valpene ble funnet langs E18 i Karlskoga i midten av mars. Hunden ble levert til politiet, som la ut bilde og etterlysning på sosiale medier.

Kort tid senere ble to andre hunder av samme rase funnet i veikanten langs E18 i Karlstad og Årjäng.

– Det pleier å funke med et bilde på sosiale medier, men det har vært stille. Det virker som at noen har dumpet hundene langs E18, sa Anders Wallin ved Örebro-politiet til SVT etter at de tre valpene ble funnet.

Laster kart, vennligst vent...

De tre hundene ble funnet langs E18 i Sverige. Først i Karlskoga, så i Karlstad og Årjäng.

Mistenker smugling

De tre hundene samlet i et fosterhjem for å lette arbeidet med undersøkelser hos veterinær. Der ble valpene også merket med chip og vaksinert.

– Disse valpene er alle veldig tøffe, uredde, nysgjerrige og sosiale. Tre overlevere som naturligvis er utrolig søte, skrev Örebro-politiets operasjonsleder på Facebook dagen etter.

Politiet fortalte også at de hadde teori om at hundene kunne vært smuglet inn i Sverige.

– Det kan hende at noen smuglet dem inn i den tro at det ville være mulig å selge dem. Når det ikke har vært mulig, så har man enkelt og greit kvittet seg med valpene. Regelverket i Sverige er svært strengt når det gjelder dyresalg, det er ikke så lett som mange kanskje tror, sa politietterforsker Marianne Alexandersson til svt.se.

Les også:

Valper funnet dumpet

Politiet har oppdatert sine følgere på sosiale medier om de tre valpenes videre skjebne. De omtaler også valpene som «sine» i flere av innleggene.

Foto: Polisen

På vei til Norge?

Kristina Gustafsson jobber hos Djurskyddet Kristinehamn, som tar imot hjemløse dyr. Hun mistenker at hundene var på vei til Norge da de ble dumpet.

– Det kan ha vært noen som var på vei til Norge, og fant ut at man trenger et pass og gyldige papirer. Da kan det være lettere å kaste ut valpene en etter en. Vi ser dette ofte hos oss. Folk forlater sin gamle hund hos oss og kjøper seg en ny valp, og da begynner jeg å lure på hva som skjer. Empatien er borte, sier hun til SVT Västnytt.

Politiet har nå funnet nye hjem til alle de tre valpene. Man venter bare på at länsstyrelsen i Värmland fatter et vedtak om at de kan selges.

– Politiet har mottatt mange henvendelser fra personer som vil ta vare på valpene, og de har valgt ut tre hjem med jaktinteresserte som valpene skal selges til, sier Gustafsson.

Historien ser dermed ut til å få en lykkelig slutt for de tre små krabatene.