Hopp til innhold

Verdensberømte bestevenner

Vennskapet til reven Snusen og hunden Tinni har vakt stor oppsikt, også utenfor landes grenser. Langt over 1,4 millioner har sett bilder av bestevennene på nettet. Nå kan du se de to kose seg i nysnøen.

Hunden til Torgeir Berge har gått en god lekekamerat: En rev.

Skjermdump av Buzzfeed

Bare på nettstedet BuzzFeed har bildene av de to bestevennene blitt sett 1, 4 millioner ganger.

Foto: Skjermdump av Buzzfeed

– Jeg har fått så mange telefoner at jeg ikke klarer å svare alle, sier fotograf og hundeeier Tinni, Torgeir Berge.

For det har nesten blitt litt for mye for matfar.

Bare på BuzzFeed, en nettside som prøver å fange opp de mest populære fenomenene, har bildene av de to blitt sett av 1,4 millioner.

I tillegg ligger det to videoer av dem på Youtube og flere medier, både norske og internasjonale, har viet dem oppmerksomhet.

– Dette er helt fantastisk. Folk fra hele verden tar kontakt. Jeg har til og med fått forespørsel fra Malaysia og Indonesia. Det er helt enormt, sier Berge.

Bildene av schæferen Tinni og rødreven Snusen har blant annet nådd Daily Mail og The Huffington Post.

Møttes under en skogtur

Torgeir Berge.

Eier og fotograf Torgeir Berge.

Foto: Katarina Theis-Haugan / NRK

Det var under en skogstur i sommer at hunden Tinni møtte reven Snusen for første gang. Nå er deres lekeplass skogen i nærheten av Ski i Akershus.

– Det har bare bygd seg på. I starten var det litt avstand, og det tok litt tid før Snusen ble trygg på oss. Nå er de jo blitt gode venner, sa Berge til NRK tidligere.

Vil gi ut bok

Hobbyfotografen forteller at han også får henvendelser fra mange som vil at han skal lage bok om det spesielle vennskapet. Nå håper han at et norsk forlag tar kontakt.

– Jeg kommer nok til å gi ut en bildebok etterhvert. Jeg har allerede fått mange hundre meldinger på Facebook fra folk som vil at jeg skal lage en bok, har Berge sagt til NRK tidligere.