Disse kan bli tatt ut i streik på lørdag

Fellesforbundet har i dag varslet en opptrappning i streiken i hotell- og restaurantbransjen. 113 ansatte i Østfold blir tatt ut i streik lørdag klokka 08.00, om ikke partene kommer til en løsning.

Quality hotel Fredrikstad

22 ansatte ved Quality Hotel i Fredrikstad kan bli tatt ut i streik lørdag.

Foto: Lotte Olsen / NRK

– Det kommer til å merkes godt på de bedriftene som blir tatt ut, sier distriktssekretær i Fellesforbundet, Hans Petter Pettersen til NRK.

Fellesforbundet har i dag varslet plassfratredelse for nær 1000 nye medlemmer i syv fylkes. Fra lørdag vil streiken gjelde hele landet, om ikke partene kommer til en enighet.

– Vi håper at de som eventuelt skal bruke hotellene forstår at vi er i streik og sympatiserer med oss, sånn at de ikke går og benytter seg av hotellene. De er selvfølgelig hjertelig velkommen tilbake når konflikten er over, er oppfordringen fra Pettersen.

Vet ikke hvor lenge streiken vil vare

Distriktssekretæren mener streiken er nødvendig.

– Det handler om medlemmene våre som er lavest lønnet. De har 77 prosent av gjennomsnittslønna i industrien. Samtidig er det ganske kapitalsterke eiere som står bak hotellene, som Petter Stordalen også videre.

Pettersen vil ikke spå om streiken kan være over før lørdag.

– Med konflikter vet man aldri. Vi forbereder oss nå på at det blir streik, og vi er innstilt på å gjennomføre den på en god og ryddig måte.