Hopp til innhold

– Hadde ikke vært noe 08 uten de frivillige

LA MANGA (NRK): Kaptein Ole Heieren Hansen mener Sarpsborg 08 har mye å takke de frivillige for. – Sarpsborg er unike i Norge, mener hovedtrener Geir Bakke.

Steffen Ernemann og Arve Vestberg

Danske Steffen Ernemann er blant spillerne som vet å sette pris på Arve Vestberg og de andre frivillige i Sarpsborg 08.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Det durer fra en av leilighetene på idrettsanlegget på La Manga i Spania. I leilighet nummer 29 sitter materialforvalterne Arve Vestberg, Svein Eng og Tom Hansen og kontrollerer lufttrykket i 30 fotballer.

– Dette gjør vi før hver eneste trening. Riktig trykk i en fotball skal være 0,9 til 1, forteller Vestberg.

Med seg på turen har de også kokk Tor Olsen. Hjemme i Norge har han ansvaret for å lage frokost og lunsj til alle spillerne hver dag. I Spania spiser spillerne på hotellet, men Olsen lager mat til støtteapparatet.

Se TV-sak med materialforvalterne her:

Kaptein Ole Heieren Hansen mener Sarpsborg 08 har mye å takke de frivillige for. – Sarpsborg er unike i Norge, mener hovedtrener Geir Bakke

Materialforvalterne sjekker lufttrykket i fotballene før hver eneste trening.

– Fin gjeng

Arve Vestberg, Tom Hansen og Svein Eng

Arve Vestberg, Tom Hansen og Svein Eng sørger for å merke alle vannflaskene med nummer.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Dagens første trening startet klokken 10.30. Allerede en halvtime tidligere var de fire frivillige på plass på treningsbane E for å legge klart alt utstyret for spillerne.

– Vi gjør klar ballene og tar med utstyret ned på feltet. Også merker vi alle vannflaskene med nummer på korken. Alt skal være klart et kvarter før spillerne dukker opp på feltet, forteller Vestberg.

Dette er frivillige ildsjeler, som dedikerer mye av sin egen tid til å gjøre hverdagen enklest mulig for byens fotballspillere.

– Vi hadde aldri vært frivillige hvis ikke gutta hadde vært så hyggelige. Vi har blitt en fin gjeng, forteller Tom Hansen.

– Vi trenger dem

Tor Olsen og Martin Thømt Jensen

Lagets kokk Tor Olsen snakker med Martin Thømt Jensen etter trening.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Spillerne kommer alltid til dekket bord både på trening og kamp. Og de setter stor pris på jobben som blir lagt ned av de frivillige.

– Vi er en gjeng med bortskjemte gutter. Samtidig er det viktig at vi ikke tar dem for gitt, vi må gi dem en klapp på skuldra. Jeg tror alle gutta setter pris på dem. De fortjener absolutt at vi behandler dem ordentlig og viser at de er verdt mye for oss, sier kaptein Ole Heieren Hansen.

– Det hadde rett og slett ikke vært noen fotballklubb uten de frivillige. Vi trenger ildsjeler som bidrar med stort og smått, legger han til.

– Stor glød

Geir Bakke og Svein Eng

Geir Bakke hilser på Svein Eng før formiddagstreningen fredag.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Også hovedtrener Geir Bakke setter pris på jobben som blir gjort av støttegruppa i klubben.

– Det er en av de største styrkene til Sarpsborg. Det er en humankapital her som er helt fantastisk. De synes ikke så godt i terrenget hele tiden, men de gjør til enhver tid den usynlige jobben som er så viktig for en fotballklubb. De er utrolig viktige for Sarpsborg 08, vi er privilegerte.

Bakke har lang erfaring fra blant annet Stabæk, Vålerenga og Molde. Men han mener Sarpsborg er i en unik posisjon i Norge.

– Sarpsborg er unike, for det er så mange frivillige. Det er ofte vanskelig å få nok personer rundt klubben som holder høy kvalitet. Men det virker som at det er en stor glød rundt det å få være en del av Sarpsborg 08.