Disse er dårlig nytt for bilister

En villsvinflokk som vandrer langs fylkesvei 21 mellom Halden og Aremark har sendt flere biler på verksted. Nå ber politiet bilister om å ta det rolig.

Villsvin på svenskegrensa

15 villsvin vandrer her på veien mellom Trysil og Sälen. Nå har problemet oppstått på veien mellom Halden og Aremark.

Foto: Bjørn Bakkum

– De siste månedene har vi hatt seks registrerte tilfeller av villsvinpåkjørsler. Det har gitt dårlige resultater for både biler og villsvin, forteller lensmann i Aremark, Monica Anstensen.

Villsvinflokken har en tendens til å vandre i veien både på morgenen og på kvelden langs fylkesvei 21. De fleste påkjørslene har skjedd ved kommunegrensen mellom Halden og Aremark.

LES OGSÅ:

– Ikke let etter et skadd villsvin

– De kan være ganske store. Den største som er påkjørt var på 180 kilo. Den gikk det ikke bra med. Det gjorde det heller ikke med bilen. Heldigvis er det ikke registrert noen personskader. Vi må bare be folk ta det rolig i det aktuelle området, sier Anstensen.

Villsvinene er vanskelige å se, og de er mange. I to av tilfellene har biler kjørt inn i flokken.

– Kjører man på et villsvin så bør en ikke gå ut og lete etter det. Skadde villsvin er ikke særlig vennligsinnet.

– Ring politiet som igjen varsler viltnemnda. Så sender vi noen ut for å lete, er oppfordringen fra lensmannen.

LES OGSÅ:

Ble angrepet av villsvin

Jegerne Martin og Lars de Flon fra Halden fikk seg en opplevelse for livet da de ble angrepet av villsvin i Sverige i februar. Dette skjedde dog ikke etter en påkjørsel, men under en jakt.

– Vi har jaktet en del villsvin tidligere, og stort sett er det hunden som jakter grisen, men her var det motsatt. Denne grisen var spesielt hissig, og vi sto kanskje litt i veien for den.

Martin var utstyrt med rifle, og ble tvunget til å skadeskyte villsvinet. Skaden hindret imidlertid ikke dyret fra å sende fotograf Lars rett i bakken.

– Den var vel en halvmeter fra meg, og den hadde fine tenner, så det kunne fort gått verre enn det gjorde. Jeg var livredd for at den skulle snu og komme tilbake, men den stakk heldigvis bort, og stanset omtrent 300 meter unna.

Etter å ha sendt hunden etter villsvinet på nytt, fikk Martin de Flon omsider skutt og avlivet dyret.

SE VIDEO: – Her angriper villsvinet

Video Angrepet av villsvin

Angrepet av villsvin. Video: Lars de Flon/www.jaktfilm.net