Disse damene har ventet på Morten Harket i 30 år

De ble kjent i en fangruppe om Morten Harket. Nå har de reist til Norge for å møtes ansikt til ansikt for aller første gang, og for å gå på konsert med sitt store idol.

Harket-fans

HARKET-FANS: Andrea Marshall fra England, Aurelie Le Brettevillois fra Frankrike, Clara Dodson, Debbie Heath, Marilyn Reilly, Sara Sparkman alle fra USA, Martinez Lydia Geslin fra Frankrike, Melissa Singleton fra England og Natasha Murphy fra Irland har reist langt for å treffe sitt store idol.

Foto: KAJA FIGENSCHOU / NRK

Naughty Nine Sisters kaller de seg- de ni damene som har reist mange mil for å komme seg til Oslo for å se Morten Harket holde konsert på Sentrum Scene i kveld.

Allerede før klokken syv fredag morgen var de på plass i køen utenfor, med like T-skjorter, skinnreimer rundt håndleddene og med billettene klare. For damene er skikkelig fans, og har tenk å få med seg både konsert, Morten Harket konferanse og en helt egen Morten Harket fan-fest før de reiser hjem igjen.

– It's the man, the music, its everything, sier en ivrig Clara Dodson fra Kentucky i USA.

Spleiset på billetten til Sara

"Your Kentucky Lady"

'YOUR KENTUCKY LADY': Clara Dodson har reist 5472 miles, det vil si ca. 880 mil, for å se superstjernen.

Foto: Kaja Figenschou / NRK
I cant keep calm

VENTET I 30 ÅR: Med denne T-skjorten håper damegjengen at de skal fange oppmerksomheten til Morten Harket.

Foto: Kaja Figenschou / NRK

Damene ble kjent med hverandre gjennom en Facebook fan-side om Morten Harket i mai i år. Siden har de vært venninner og fan-søstre. Nå snakker de sammen hver eneste dag, stort sett om sin store helt.

– Hvis noen i gruppen ikke hører fra én i gruppen, så snakker vi med hverandre til vi er sikre på at alle har det bra og at alle er glade, sier Dodson.

Da det ble kjent at drømmemannen skulle spille i Oslo, bestemte de seg med en gang for at de ville reise sammen til Harkets hjemland. Åtte av damene bestille seg flybilletter til hovedstaden. Men Sara Sparkman hadde ikke råd til å reise.

– Jeg og Debbie snakket om hvor ille det var at Sara ikke kunne være med fordi det var jo hun som førte oss sammen. Så vi spurte de andre seks om de ville være med å spleise på billett til hun.

Det ville de andre damene, som bestille både fly og konsertbilletter til Sara.

Møttes for første gang i dag

Dermed fikk alle de ni venninnene reise til Norge. Og i dag var det første gang de møttes ansikt til ansikt.

– Det var helt fantastisk. Det var klemming og kyssing, og det føles ut som om vi har kjent hverandre for alltid. Men det var godt å endelig få møte hverandre, sier Dodson.

Han har en magnetisk tiltrekningskraft, og vi liker alt han står for.

Clara Dodson om sitt idol Morten Harket

I hele dag skal de stå i kø utenfor Sentrum scene for å komme helt frem til scenen, og kanskje få vise Morten Harket hvor mye han har betydd for dem.

– Vi møttes jo på grunn av han og hans musikk. Så vi håper han får se det dersom vi kommer oss helt fremst til scenen.

Damene har ventet i 30 år

En skulle kanskje tro at damene allerede har sett Morten Harket opptre en haug av ganger, men tre av damene har faktisk aldri før sett idolet sitt live.

Konserten i dag blir derfor helt spesiell for the Naughty Nine.

– Jeg håper han legger merke til oss, vi skal gjøre vårt beste for at han gjør det, sier Clara Dodson, før en av de andre damene bryter inn:

– Vi har ventet i 30 år på å se han, så vi gleder oss skikkelig, sier Aurelie Le Brettevillois fra Frankrike.

Morten Harket

IDOLET: Morten Harket spiller på Sentrum scene i Oslo fredag kveld.

Foto: Ethan Miller / Afp/NTB Scanpix