DHK krever at Kjelling drar hjem

Kristian Kjelling kalles tilbake til Norge etter kveldens kamp i håndball-EM. Drammen håndballklubb sier han ikke får kommentere videre, selv om Norge er klare for semifinale. Det er Kjelling uenig i.

Kristian Kjelling

– Blir det semifinale for Norge, kommenterer jeg videre for TV3, sier Kjelling.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

I november inngikk Kristian Kjelling en avtale med TV3 om at han skulle være ekspertkommentator under håndball EM for herrer. Kjelling har vært skadet etter en kneskade i fjor og har ikke kunnet spille for Drammen håndballklubb (DHK) denne sesongen.

På nyåret var han imidlertid tilbake på banen, men da EM startet, dro han til Polen for å være kommentator.

Kjelling: – Jeg kommer til å kommentere

– Kristian fikk et tilbud om å være med som kommentator tidlig i november, og da var han såpass langt unna å være spilleklar, så vi sa ja til en periode, sier DHK-Trener Øystein Havang.

– Blir det semifinale for Norge, kommenterer jeg videre for TV3, sa Kjelling før dagens kamp og poengterer at det kun er individuelle treninger gjennom helgen.

– Havang mener at du må komme hjem.

– Det kan godt være han mener det, men det har jeg avtalt for lenge siden, og tar det med klubben hvis det blir et tema.

Krever at han kommer tilbake

Klubben har krevd at Kjelling flyr frem og tilbake fra Polen for å være med på treningskamp med klubben her hjemme.

– Jeg forutsetter at han holder den avtalen som er satt, og at han er fullt opptatt med DHK-treninger og DHK-spill fra den 28., sier Havang.

– Angrer du på den avtalen nå?

– Jeg angrer litt, fordi når vi ser hvor fort det har gått med Kristian Kjelling, kunne vi vært enda lenger framme med tanke på seriestart.