Dette møtte Tone og Tor Arne da de kom på hytta

Tone Sande og Tor Arne Rognmo gledet seg til å komme på hytta på Landfallåsen i Drammen, og slappe av etter en hektisk uke. Da de kom frem oppdaget de at hele hytta var rasert.

Tor Arne Rognmo og Tone Sande ved hytta som er rasert

FIKK HYTTA RASERT: Tor Arne Rognmo og Tone Sande fikk et lite hyggelig gjensyn med hytta i Drammen søndag. Hele hytta var rasert.

Foto: Privat

– Vi kom opp på hytta i formiddag og hadde sett frem til å kose oss og bare pusle med småting. Da vi nærmet oss hytta så vi at alle madrassene, sengene, og alle dynene og putene lå slengt utover tomta. Hele rommet i annekset har de tømt for innhold. Til og med gulvbelegget, som er ganske nytt, har de slitt opp, sier Tone Sande gråtkvalt.

Laster Twitter-innhold

Hytta har samboerparet eid siden 2007 og ligger ved Landfallåsen i Drammen.

– De har til og med dratt løs kroker og spikre, slik at alle planker har løsnet. I vedboden ved siden av hytta har de revet av alt panelet på veggene.

Ifølge politiet ser det ikke ut til at noe av verdi er tatt bort fra hytta.

– Det er gjort omfattende skadeverk, men vi har foreløpig ingen formening om hvem som kan ha gjort dette. Vi er på stedet og sikrer spor, og vi skal også gjøre en åstedsundersøkelse, sier operasjonsleder i Søndre Buskerud politidistrikt, Svein Erik Gevelt til NRK.

Hytte rasert i Drammen

Slik så det ut utenfor hytta da samboerparet kom opp på hytta søndag formiddag.

Foto: Privat

– Datt helt sammen

Tone Sande og Tor Arne Rognmo er svært fortvilet og sjokkert over hva som har skjedd.

– Alle vinduer i hele hytta og annekset er knust. Alle gardinene er dratt i stykker, og alle utemøbler og krakker er snudd og rasert.

Rasert hytte i Drammen

Slik ser det ut inne i hytta. Alle møbler er hevet ut på eiendommen, og gulvbelegget er revet opp.

Hun har nesten ikke ord for hva hun tenker om den eller de som kan ha gjort dette.

Jeg begynner bare å gråte. Himmel og hav, hvorfor gjør noen slikt. Vi har alltid tatt veldig godt vare på ting, og har alltid vært veldig nøye med tingene våre. Vi har vært opptatt av å vedlikeholde hytta på en ordentlig og gammeldags måte. Alle rutene var av gammelt ruteglass som man hadde i gamle dager, så det blir jo ikke det samme å sette inn nye. Når man blir møtt av noe sånt, så detter man bare helt sammen.

– Rent faenskap

Begge sier det er vanskelig å forstå grunnen til at noen velger å ødelegge på denne måten.

– Vi skjønner ikke hva som er målet. Hvem er det som vil oss så vondt? Det er rett og slett uforståelig at noen kan gjøre dette som rent faenskap. Det er så vondt å eie noe som du tar så godt vare på, og opplever dette. Nå er vi bare fryktelig lei oss begge to.

Politiet ønsker tips i saken dersom noen har sett noe eller noen i nærheten av hytta.

Laster kart, vennligst vent...