Dette er Norges kuleste gresskar

Vinneren: – Jeg gikk bare løs på dem med kjøkkenkniven.

Norges kuleste gresskar

Disse to skumle karene stikker av med seieren i konkurransen om Norges kuleste gresskar.

Foto: Thomas I. Tveteraas Helgø / Privat

Lotte Olsen i grisekostyme

Initiativtaker Lotte Olsen takker for alle bidrag.

Foto: NRK

Vi har fått inn over 300 bilder fra over hele landet i jakten på Norges kuleste halloweengresskar, og det har ikke vært lett å plukke ut én vinner.

Dama bak konkurransen, Lotte Olsen, er satt ut av alle gresskarene.

– Jeg er imponert over hvor flinke folk er, og hvor mange fantastiske gresskar vi har fått inn. Tusen takk for alle bidrag. Jeg er helt overveldet, sier hun.

Norges kuleste gresskar

Vinnergresskarene er laget av Marthe Sjøberg.

Foto: Thomas I. Tveteraas Helgø / Privat

Den oransje dabradioen går til Thomas I. Tveteraas Helgø fra Oslo for beste bilde. Det er kona, Marthe Sjøberg, hans som har stått for utskjæringen.

– Jeg gjorde det mest for å gjøre barna glade. Jeg så på nett og på Youtube for å få litt inspirasjon. Så gikk jeg løs med kjøkkenkniven, forteller hun.

Juryens begrunnelse:

«Disse gresskarene skiller seg ut fra de andre bidragene. «Kunstneren» har vært kreativ samtidig som at de representerer det halloween handler om. Uttrykkene deres virker ekte. Den lille ser virkelig redd ut, mens den store ser passe gal ut med en agurkskive og en drue som øyne. Dette er godt håndverk som får frem den rette halloweenstemningen.»

Blant alle bildene har det nesten vært umulig å plukke ut kun én vinner. Derfor får også ti andre en premie. Disse vinner en NRK-kopp og en buff:

Se bildene vi har fått inn via #nrkgresskar

Laster kart, vennligst vent...