Dette er de omkomne etter brannen i Svelvik

De døde etter brannen i Svelvik er Camilla Førde (42), Helge Høvik (43), Isabell Førde Høvik (12) og Trym Førde Høvik (10).

Familien som omkom i brannen i Svelvik.

Familien som omkom i brannen i Svelvik.

Foto: Privat

Natt til mandag den 6. desember brant et hus i Svelvik ned til grunnen. Brannvesenet karakteriserte det som en kraftig brann.

Politiet klarte ikke å komme i kontakt med noen i familien på fire som var registrert på adressen. De fire fikk raskt status som savnet.

Tirsdag gikk kriminalteknikere inn i huset, med bistand fra Kripos. I løpet av dagen ble alle de fire savnede funnet.

I samråd med de pårørende frigir politiet nå navn og bilder av de omkomne.

Det var Helge Høvik (43 år), Camilla Førde (42 år), Isabell Førde Høvik (12 år) og Trym Førde Høvik (10 år) som mistet livet i den tragiske brannen natt til mandag 6. desember.

Kollegaer i brannvesenet preget

Det ble kjent at familiefaren jobbet som brannkonstabel ved Drammensregionens brannvesen. Brannmannskapene var preget av at en av deres kollegaer var savnet.

Mannskapene forsøkte å ta seg inn i huset til kollegaen, men røykdykkerne ble trukket tilbake med en gang, fordi det var fare for deres egen liv og helse.

– Vi skjønte tidlig at det ikke var mulig å berge liv i huset, sa brannsjef Torgeir Andersen til NRK dagen etter brannen.

Mange berørte

Camilla Førde jobbet som frisør på Åskollen i Drammen. Utenfor salongen har mange vist sin sorg ved å tenne lys og legge ned blomster. Noen har også startet en spleis for å hjelpe de andre ansatte i frisørsalongen i den vanskelige tiden.

De to barna, Isabell og Trym, gikk begge på Tømmerås skole. Skolen har i overkant av 350 elever.

Lys ved frisørsalong

Lys og blomster ved frisørsalongen på Åskollen.

Foto: Ellen Karin Moen / NRK

Fortsetter etterforskningen

På branntomta fortsetter kriminalteknikerne sine undersøkelser for å prøve å finne årsaken til brannen. Dette arbeidet startet tirsdag morgen.

Ifølge etterforskningsleder Tina Berg ved Sør-Øst politidistrikt er det uvisst hvor lang tid kriminalteknikerne kommer til å bruke.