Godset-treneren kritiseres av egne

Det koker på sosiale medier etter uavgjortresultatet mellom SIF og MIF lørdag og frustrasjonen har spredt seg langt inn i egne rekker i klubben. Flere steder på Facebook og Twitter fikk Godset-treneren kritikk etter kampen.

David Nielsen

HETSES: Strømsgodsets trener David Nielsen hetses på sosiale medier etter kampen mot Mjøndalen sist helg.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Blant annet skrev en trener for ett av guttelagene i Strømsgodset IF på sin private facebook-side at Strømsgodset-trener David Nielsen er velkommen til dem for å lære hvordan fotball kan og bør spilles:

«Mr David Nielsen. Du og Toppfotballen i SIF vil veldig gjerne at vi trenere i Strømsgodset IF skal lære av dere og hvordan fotball skal spilles. Jeg velger på vegne av meg selv og mine spillere å takke nei til det. Vi er nemlig opptatt av å spille offensiv fotball med få touch og samtidig ha defensiv struktur. Vil heller invitere deg til oss nede i IF så kan du få se hvordan fotball kan og bør spilles, hvilken glede det gir spillere på banen, oss i lagledelsen når spillerne har en glede av det de gjør og hvor fornøyd vårt snevre men gode publikum har det på sidelinja når de får se godt spill, gode kombinasjoner og fantastiske mål. Velkommen skal du være, bare si ifra.»

Facebook-side etter kampen SIF-MIF 11.04.2015

En trener for ett av SIFs guttelag la ut denne meldingen etter at SIF spilte uavgjort 1–1 mot Mjøndalen.

Foto: Skjermdump/Facebook

Dette skrev han like før midnatt. Rett etter kampen skrev han:

«Jeg kaster meg i ælva, men først spanderer jeg billett på Nielsen til Danmark».

– Dette lever vi godt med

Erik Espeseth, daglig leder i Strømsgodset

Daglig leder i Strømsgodset, Erik Espeseth.

Foto: Maria Kommandantvold / NRK

Erik Espeseth, daglig leder i Strømsgodset, sier at de ikke ønsker å kommentere saken utover at de synes det er bra at folk engasjerer seg.

– Dette er en som i frustrasjon på sin private facebook-side har uttalt seg etter kampen, og det lever vi i Godset godt med, sier Espeseth.

Treneren som har lagt ut statusoppdateringen sier at det han kommenterer på sin private facebook-side, har ingen noe med. Han opplyser til NRK at han nå har slettet meldingen fordi den skapte en del reaksjoner. Utover det vil han ikke kommentere saken.

NRK har forsøkt å få en kommentar fra trener David Nielsen uten å lykkes med det.

Supporterne tar 1-1-resultatet med stor ro

Thor Arne Hanssen, leder for GodsetUnionen
Foto: Privat

GodsetUnionens leder Thor Arne Hanssen tar det hele med stor ro.

– Mye skjer i ren frustrasjon umiddelbart etter en kamp, og særlig fordi Strømsgodset tapte poeng, og da kan mye bli lite gjennomtenkt. Da er det fort gjort å lire av seg ting man i bunn og grunn ikke mener. Vi kan ikke begynne å dømme treneren etter bare to kamper, mener Hanssen.

– Vi i GodsetUnionen står bak treneren vår, og det håper vi at andre gjør også. Jeg håper ikke at hylekoret er i gang allerede, sier den relativt nyvalgte supporterlederen til NRK.