Den store ulykkesdagen

Det har vært en rekke kollisjoner i drammensdistriktet i dag.

Snøfall Røyken

I Røyken kolliderte en lastebil og en personbil.

Foto: Vegard M. Aas / Presse30.no

Tradisjonen tro, ved det første snøfallet på Østlandet, skjer det mye i trafikken. I dag har det vært en rekke kollisjoner og uhell mange steder.

– Dette skjer hvert år, jeg vil ikke si vi blir overrasket, sier operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, Svein Erik Gevelt.

Svein Erik Gevelt

Operasjonsleder Svein Erik Gevelt kan bekreftet at politiet har hatt en travel dag med alle ulykkene i trafikken.

Foto: Harald Inderhaug / NRK

Tirsdag morgen og formiddag var det komplett kaos flere steder. Men også tirsdag ettermiddag har det kommet flere meldinger om kjedekollisjoner i Drammen sentrum.

– De fleste veiene begynner å bli strødd og saltet, sånn at det er farbart igjen. På morgenen i dag var det fullstendig kaos, fortsetter operasjonslederen.

Snøfall i Røyken

Snøfallet førte til kaos på veiene i Røyken.

Foto: Vegard M. Aas / Presse30.no

En rekke med ulykker

De fleste ulykkene har skjedd i Drammen, Lier og Røyken.

– Vi hadde en buss som fikk problemer opp mot Fjell i Drammen, her kolliderte en bil i bussen som fikk stans, og etter det kom det nok en bil som kolliderte inn i disse igjen.

Snøfall i Drammen - Kaos

Flere biler var involvert i en kollisjon i Gjetergata i Drammen.

Foto: Svein Ommundsen / NRK

Det har vært en kollisjon i Tomineborgveien hvor syv kjøretøyer var involvert. Her var det i tillegg ei kvinne som falt på glatta og brakk armen. En mindre lastebil kolliderte i Røykenveien, etter den kom over i feil kjørefelt og traff en personbil. Ei kvinne ble fraktet til sykehuset med skader. I ettermiddag har også seks biler sklidd i hverandre i Gjetergata og fire biler kollidert i Maria Feghtsgate i Drammen.

– E18 var stengt i en time etter at en bil traff tunnelåpningen ved Kleivenetunnelen. Det var lange køer etter dette, sier Gevelt.

Full stans på E18

Full stans på E18 i en time etter en bil traff tunnelåpningen ved Kleivenetunnelen.

Foto: Svein Ommundsen / NRK